Trodde jag ja!

15 november, 2011 0 av mikael

Här utlovade jag att jag skulle ha ännu ett projekt klart, meeen det blidde inte så. Men jag kan nästan lova att den är klar till nästa tisdag. Den som väntar på nått gott…

Annars bara rusar tiden fram och jag springer mig andfådd för att hinna med. Då är det roligt när små förutsedda överaskningar dimper ner i postlådan.
I söndags skulle jag beställa två filmer som min kusin ska få när hon fyller år, jag kunde i låta bli att beställa hem en bok åt mig själv på samma gång, det är nästan lite för enkelt nu när man kan handla själv över internet… Men bara nästan, för det är ju så roligt att få paket i brevlådan.

Det var denna fantastiska bok som jag klickat hem

Den är nummer åtta i en serie på tretton böcker, nu saknar jag bara nionde boken sedan har jag hela serien!Jag verkligen älskar böcker, inte bara att läsa dem utan också rent materiellt, jag gillar hur det knakar lite i bokryggen när man öppnar en nyköpt bok, hur det luktar, hur sidorna känns och tyngden när man håller i den. Mmm böcker alltså!
Dessutom är det roligt att samla på serier och leta böcker på second hand och antikvariat  efter sådana som inte längre går att köpa i affärerna, och för att inte tala om hur roligt det är att sortera böckerna i bokhyllan.

Jag har ett särskilt mycket komplicerat system i min bokhylla, det är så komplicerat att jag själv inte ens riktigt förstår mig på det. Men det går ungefär ut på färg på bokryggen, hur hög boken är, hur bra den är, hur gammal den är, om den ingår i någon serie, om den är t ex pocket eller faktabok och vem som skrivit boken. Sedan sorterar jag utefter de kriterierna, men det har blivit klart svårare att sortera bland mina böcker sedan jag gjorde klart min nya bok hylla (ännu ett av mina projekt!).

Den befinner sig utanför mitt rum ovanför trappen så jag når bara understa hyllan och jag kan dessutom inte använda mig utav en stol eftersom det är en trapp under med försmala trappsteg för ens en smal pall. 

Det går dock om man tar en liten stege och lutar den mot ett av hyllplanen, det går men är lite vingligt. Nu riktigt kliar det i mina fingrar att få sortera mina böcker och ställa in min nya bok. Men det får vänta till en annan kväll, för nu måste jag sova. Man blir ju så trött av att hela tiden rusa efter tiden ni vet

Här är min ”Baudelaire”serie! Någon dag ska jag upplysa er om denna fantastiska bokserie, men som sagt det får bli i ett annat blogginlägg.

Sov sött!