När sommarlovet kommer ska jag…

2 juli, 2012 0 av mikael
Läsa böcker i mängder, i solen, i gräset, när jag hör regnet smattra mot taket, när jag bländas av soleni de vita sidorna.
 
En gång för alla göra klart det mintgröna manusrummet på teatern.
Fylla på mina vaser med blommor som jag plockat.
Sticka och virka. Göra klart, göra nyttt, bläddra och drömma.
Busa med mina kusiner. 
Äta godis, choklad och ostbågar och godis, sa jag det?
 
Vifta på fötterna och titta upp i taket medan jag själv befinner mig nån helt annanstans… Bara för att jag har all tid i världen.
Rensa, sortera, fixa och dona på vinden. Upptäcka gamla fina mönster, tyger och knappar jag glömt.
 
Längta till grisen kommer hem. Då ska vi sticka, äta kall pizza vi gjort själva och titta på sopranos och mad men. Göra sånt som grisar gillar bäst.
 
Klippa luggen kort och fin igen. Så man ser ut som folk igen. Dock fanns ingen klipptid förrän i augusti, så tills dess får jag se ut som nått annat än folk.
Va med den här snygga bruden
och utöka samlingen av förskräckliga kort på oss. 
Göra klart den här… det ska bli ett linne… nån gång. Men det kommer bli fiiint! Om det blir klart…
 
Lära mig den ädla konsten. Om så bara en låt. Eller en refräng. Det vore ju fint. Nu när jag till och med har två gitarrer. En låt per gitarr kanske.
Äta vaniljyoghurt med smarties. 
 
Umgås lite med dig tänkte jag. Sen när grisen kommer hem ska du ju flytta tillbaks till henne, som tur är ska ju min älskling åka till farbror symaskinsdoktor och så får vi hoppas på det bästa.
 Fortsätta bocka av listan med bokreaböcker.
 
Hej kompisar! Kommer ni ihåg mig, liten tjej med brunt hår. Jag jobbar lite just nu. Ni med? Jaja, grilla, tälta, skratta, mysa, prata strunt och bara vara i sommar? De stunder vi inte jobbar och sliter.
 
 
 Det här inlägget har jag skrivit på lite då och då under de senaste veckorna som varit minst sagt hektiskta. Som en påminnelse om att det kommer dagar då man kan bara vara. Men eftersom jag hade så mycket annat att tänka på blev det aldrig riktigt klart och publicerat. Så nu inviger jag mitt sommarlov med detta halvfärdiga inlägg. Så när jag får tråkigt och tror att jag inte har något att göra, kan ni ju påminna mig!
 
Tjoflöjt!