Att dricka te i en annan tid.

2 augusti, 2012 0 av mikael
För några dagar sedan tog jag och Becca bilen till gävle för att höra vad herr symaskinsdoktor hade att säga om min symaskin. Jag trodde nästan att det var tack och adjö, men tvärt om var maskinen i väldigt fint skick, så han skulle ta sig en kik på vad som kunde vara fel. Det kändes fint för mitt lilla hjärta. Oturligt nog verkar det som att spolkapseln till maskinen har försvunnit spårlöst och symaskinsdoktorn måste ha den för att kunna serva maskinen ordentligt. Suck… varför är jag en så virrig människa? Jag har en till idé om vart den kan vara men är den inte där är det nog lite klippt. Så om ni har en spolkapsel till en Bernina från årgång -68 är jag intresserad!
 
 
Såklart lyckades jag och Becca kom precis när det var lunchstängt, så jag stod och tröck näsan mot skyltfönstret och beundrade alla fina symaskiner. Den orangea, bruna och röda var några favoriter.
 
 
Sedan fortsatte vi till farmor. Vi rensade ur lite skåp och lådor och gjorde riktiga fynd kan jag lova. Vi fikade och lyssnade på berättelser om resor till England, Tyskland och Frankrike precis efter andra världskriget, om cykelturer hem från stan mitt i natten, om mannen utan charm och om att få kalla fötter. 
 
Nu ska alla knappar, band, skärp och allt det andra få nya platser på hyllor, i lådor och hjärtan.
 
Tjoflöjt!