Ännu mer sommarläsning

6 augusti, 2012 0 av mikael
Bok nummer två som jag tänker tipsa om, ska inte läsas om man har mycket att göra. Detta är nämligen en sträckläsarbok. Låt mig presentera Den andra systern Boleyn av Philippa Gregory.
 
 
Även denna bok utspelar sig i England, men denna gång är tiden förflyttad till 1520-talet. Vi befinner oss på det engelska hovet där Henrik VIII sitter på tronen. Makt, pengar och ära betyder allt. Alla tävlar om Kungens gunst och gör allt för att komma högre i rang. Det är sluga intriger, ingen litar på någon och man blir sviken av den man minst kunde tro.
 
 
 
14-åriga Mary Boleyns familj kämpar precis som alla andra för att få makt och tvingar henne att bli kungens älskarinna. Att få den platsen är svår nog men det är desto svårare att behålla den. Hon får ge upp både den egna kärleken och sin intrigitet. Kungen tröttnar fort på Mary som nu tvingas att ta ett steg tillbaka för att se sin syster ta hennes plats. Ann är fast besluten att hon ska bli drottning av England, och hon tvekar inte ett ögonblick för att ta till vilken metod det än krävs.
 
 
Den andra systern Boleyn är en spännande och hjärtslitande bok. Inga dyra klänningar eller diamanter i världen skulle få mig att vilja byta plats med någon i boken. Det var ett par år sedan jag läste boken och jag känner att minnet tryter lite, men den är helt klart läsvärd, jag får ta en funderare om jag kanske ska ta och läsa om den i sommar.
 
 
Som jag skrev tidigare är detta ingen bok man bör läsa om man har annat att göra, för man blir som besatt och det bästa (eller det kanske värsta) är att Philippa Gregory skrivit fler böcker i samma genre som man slukar nästan lika fort som Den andra systern Boleyn. När vi läste om Henrik VIII på historielektionerna kan man ju säga att jag var rätt påläst… Och ska man prata om besatt kan jag tillägga att jag skrev ett arbete om familjen Tudors (efternamnet på kungafamiljen)  i samma veva.
 
 
Jag avslutar kort och gott med LÄS DEN!