Tiden går och misstagen man gjorde skrattar man åt.

10 augusti, 2012 0 av mikael
Tiden går fort när man har roligt, som man brukar säga. och idag fyller bloggen faktiskt hela 1 år! Jag tänkte att vi skulle titta lite på året som gått.

Det hela började väl med att min sommarrastlöshet infann sig och jag kände för att göra något nytt. Det var då idéen med att starta en blogg kom upp. Jag visste ganska på en gång att den skulle handla om alla projekt jag har i luften. Jag har skrivit olika mycket i olika perioder och det har handlat både om alla mina projekt men nästan mer om vad jag har för mig om dagarna.

Namnet Fredrika på vinden kom sig av att jag rensade ur ett utrymme på vår vind och flyttade upp symaskinen och alla sygrejer dit.

På slutet av förra sommaren började jag att sticka en cardigan med tunt, tunt garn som jag fått av farmor och med ett mönster som också kom ur hennes gömmor. Det visade sig att det inte skulle flyta på riktigt som jag ville.

Skolan började och även så mitt sista år på gymnasiet. Jag tillbringade mycket tid med mina disneytjejer. Här var vi ute i Vilmas farmors sommarstuga.

Vilda Matilda och jag har också umgåtts en hel del, här är från när hon fyllde år och vi var på kalas hos henne. (Detta är även tillfället då jag ledde hela truppen till fel lägenhet, nämligen till Matildas mammas lägenhet, så kan det gå när man har ett minne som en guldfisk. Matilda bodde ju på andra sidan av Norberg. Tur att Norberg inte är så stort…)

Jag och Tojan tog in på hotell Farmor, som tog sig en titt på koftan och konstaterade det jag länge bävat för.

Jag fick lov att inse att koftan var på tok för liten och fick sprätta upp för andra gången.

Jag fyllde arton och firade med cheescake, fina människor och långklänning.

Jag och Matilda stack och hälsade på Becca i England en vecka i november. Vi gick och gick och gick.
 

Jag och Tojan stack till stockholm över dagen strax innan jul. Jag klämde Tojans skinn i en dragkedja i liten provhytt på Beyond Retro, vi julhandlade, såg på teater och gick på grekisk restaurang.

Hösten blev till vinter och Bella blev årets Lucia. Det blev för tok för kallt för att vara på vinden och symaskinen flyttades ner till mitt lilla rum

Det blev ett ganska tungt år med mycket sjukhusbesök, trötthet och plugg. Men tillslut kom våren och med den kom orken tillbaks igen. Visst var det väldigt mycket då jag hade barngrupper på teatern, skulle sy balklänning och studentklänning och ta igen allt som jag missat under hösten och vintern. Men allt blir så mycket lättare när solen skiner och man får vara frisk.

Då kan man gå på maskerad

Och sy en hel del klänningar fast att tiden egentligen borde gått till annat.

 
 
Jag hade en av mina absolut bästa skoldagar någonsin när vi fick hälsa på Meg Ersbacken en fin vårdag precis innan studenten


Och plötsligt en dag var alla uppsatser inlämnade, projekt avslutade, prov skrivna och klänningar sydda. En dag stod jag där och hade tagit studenten. 

 
 
Då tog jag det lugnt i två dagar innan jag och Tojan körde igång med teaterkollo i tre veckor. Tre veckor som var stressiga, pirriga och helt fanstatiska. Det blev fyra jättebra föreställningar och en jättefin grupp.
 
 
Så tog jag tillslut sommarlov. Men sommarlovet har mest bestått av bilkörning och teoriplugg, men också en hel del kompismys och dansande.
 
När jag tittar tillbaks på året såhär så ser man vad mycket som hinner hända och som förändras och framför allt lär man sig väldigt mycket.
 

Ibland går saker åt skogen.

 

Men man lär sig att till exempel inte stryka tunna tyg med heta strykjärn. Och oftast löser det sig på ett eller annat sätt. En trasig klänning blir ett helt linne och med tiden så skrattar man åt misstagen.

 
Tack till alla er som läser min blogg och som kommenterar, det är ju faktiskt ni som gör att jag tycker att det är så roligt att blogga. Tusen tack och kramar!!!