Drömsk läsning för regniga höstkvällar

7 september, 2012 0 av mikael
Här är ett inlägg som glömts bort lite. Därav de somriga bilderna. Men läsa går ju precis lika bra, om inte till och med bättre på hösten. Kura under täcket med tekopp och bok kan ju vara det mysigaste som finns.

Den tredje boken jag tänker tipsa om är faktiskt ingen bok, utan en författare. Håll i hatten och låt mig presentera…(trumvirvlar)

Maria Gripe! Om ni missat hennes böcker har ni verkligen missat något, men det är ju aldrig försent att ta igen det. Jag älskar hennes böcker just för att de passar alla oavsett ålder och kön. De är lättlästa utan att vara ytliga, de är spännande och ofta lite övernaturliga. De är vackra och får en att tänka till. Vad är viktigt, hur skulle jag själv valt att göra, hur skulle jag reagerat?

Några av mina favorier är skuggserien, som består av fyra böcker. Den utspelar sig kring 1910 och handlar om en flicka som bor i en välställd familj. Familjen har anställt en ny barnflicka och in i bilden kommer Caroline. Caroline är inte som någon annan och hon tycks dölja något i sitt förflutna. Skuggserien är jättespännande och passar perfekt som sträckläsning kalla, gråa höstdagar. Eller ja, den passar egentligen precis lika bra när som helst! 

Agnes Cecilia är en utav de absolut bästa böckerna jag läst. Den handlar om Nora som tillsammans med sin familj flyttar in i en gammal lägenhet. När de renoverar lägenheten hittar de ett skåp bakom en tapet. I skåpet hittar de flera föremål och Nora börjar forska om vilka som bodde i lägenheten innan. Snart börjar hon ana att hon själv har en koppling till det hela och att familjen döljer många hemligheter. Samtidigt är det någon som söker kontakt med henne, någon som hon inte kan se utan bara kan ana. Mystiska dockor och klockor som plötsligt börjar gå baklänges. Bered dig på en bok som kommer få hedersplats i bokhyllan.

 
 Andra spännade och bra böcker är Tordyveln flyger i skymningen, Pappa Pellerins dotter, Tre trappor upp med hiss, Glasblåsarns barn och många fler. Listan med läsvärda böcker av Maria Gripe kan göras lång. Så det är bara att sätta i gång att läsa!