Kyckling med ädelostsås och rotfruktslåda
Nu ni ska ni få ett riktigt superrecept som jag och Amanda knåpade ihop till lördagsmiddagen i helgen. Vi tog lite av vad vi hade hemma i kylskåpet.
Du behöver till kycklingen med ädelostsåsen
1 Kyckling
En bit ädelost
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 dl frysta champinjoner
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, mejram, timjan, basilika, oregano
Du behöver till rotfruktslådan
Morötter
Potatis
Palsternacka
Fetaost
Salt, peppar.
Skär rotfrukterna i stavar och lägg på en smord plåt. Sätt dem i ugnen på 225° tills de är färdiga (ca 20 min). Lägg till fetaosten på plåten efter en kvart typ.
Skär kycklingen i bitar och stek tills de har fått yta. Lägg i champinjonerna och den pressade i vitlöken, fräs några minuter. Tillsätt sedan ädelosten, grädden och creme fraichen och krydda efter smak! Klart!
Receptet skrev vi i efterhand så ta det med en nypa salt. Jag kan lova er att det kommer fler receptinlägg från mina och Amandas middagar!
Tjoflöjt!