Kyckling med ädelostsås och rotfruktslåda

24 januari, 2013 0 av mikael

Nu ni ska ni få ett riktigt superrecept som jag och Amanda knåpade ihop till lördagsmiddagen i helgen. Vi tog lite av vad vi hade hemma i kylskåpet.

Du behöver till kycklingen med ädelostsåsen
1 Kyckling
En bit ädelost
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 dl frysta champinjoner
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, mejram, timjan, basilika, oregano

 

Du behöver till rotfruktslådan 
Morötter
Potatis
Palsternacka
Fetaost
Salt, peppar.

 

 

Skär rotfrukterna i stavar och lägg på en smord plåt. Sätt dem i ugnen på 225° tills de är färdiga (ca 20 min). Lägg till fetaosten på plåten efter en kvart typ.

 

Skär kycklingen i bitar och stek tills de har fått yta.  Lägg i champinjonerna och den pressade i vitlöken, fräs några minuter. Tillsätt sedan ädelosten, grädden och creme fraichen och krydda efter smak! Klart!

 

Receptet skrev vi i efterhand så ta det med en nypa salt. Jag kan lova er att det kommer fler receptinlägg från mina och Amandas middagar!

 

Tjoflöjt!