Sypeppen

23 april, 2013 0 av mikael
Jag har länge gått med en idé i huvudet som jag gärna vill dela med er. Jag tänker att vi är ju ganska många här i bloggvärlden som syr en massa och det är så kul att få kika in på alla era bloggar och få tips och inspiration. Det är ju liksom jättepeppande!

 

Men ibland när en sitter själv på sitt rum kan det bli ganska segt och trögt. En tycker att allt bara går fel och en orkar inte riktigt fålla den där fållen eller sy de sista knapphålen. För att inte tala om att plocka fram kameran, fota kreationerna och sedan blogga om det.

 
Och så samlas en liten hög av ofärdiga plagg eller färdiga plagg som ändå aldrig visas upp för att en liksom fastnade. Och det känns ju jättesynd! Eller vad tycker ni?

 
Men så tänkte jag att det är ju alltid roligare att göra saker tillsammans.  Därför finns sypeppen för att liksom peppa varandra och ta tag i den där högen med plagg som nästan är klara.
 

 
Sä här går det till:
  • Sy färdigt ett plagg, brodera, sticka eller virka något. Det kan va en hel dress, en omsydd kjol, en kudde, tavla eller så bara en egenvirkad krage.
  • Fotografera det du skapat!
  • Blogga, instagramma eller dela ditt alster i facebookgruppen. (Använd er gärna av hashtagarna #sypeppen och #Fredrikapåvinden)
  • Om man inte har nån blogg får man jättegärna maila en bild till mig på, fredrikapavinden@gmail.com
  • Länka tillbaks till min blogg så fler hittar till sypeppen. 
      
  • Kommentera med en länk till ert sypeppsbidrag på min blogg.
  • Tisdagar ojämna veckor kommer jag att publicera mitt bidrag till sypeppen och söndagar jämna veckor kommer jag att sammanställa allas bidrag med era bilder och länkar.
 

Jag tycker att det skulle vara jätteroligt om ni ville vara med! 

 
Pst… Nu finns sypeppen på facebook också. Där visar vi upp plagg vi sytt, köper/säljer tyger, ber om råd, länkar nya blogginlägg och massor med annat skojigt! Du är jättevälkommen att vara med!