Om förvirring i stickandet

8 oktober, 2013 0 av mikael
Jag älskar när man är inne i ett stickflow och man känner att arbetena går framåt och man tar fram stickningen så fort man får chansen. Det var ett bra tag sedan jag kände det nu, jag kommer liksom av mig när jag måste ta beslut och är osäker på mönstret. 

Jag har ju börjat sticka underdelen på den här bikinin men är lite osäker på mönstret. Som jag uppfattat det, är det en byxdel som består av framstycke och bakstycke och en kjoldel som man syr ihop i sidorna på framstycket. Så kjolen består bara av ett framstycke. Men det framgår liksom inte riktigt i mönstret…

Om det är så, så känns den just nu väldigt stor. Jag brukar sticka väldigt fast och måste oftast ha en storlek större på stickorna. När jag stickade provlappen blev det perfekt när jag stickade med en storlek större. Kjoldelen är just nu ca 37 cm brett när det ligger slätt på golvet men om man håller det sträckt mot höfterna så går sidorna en bra bit bak. Förstår ni hur jag menar?

Själva mönstret i sig är ju väldigt stretchigt och man vill ju att bikinin ska sitta på plats… Så just nu känner jag mig väldigt lost och vet inte alls hur jag ska göra. Är det några stickveteraner som har några bra tips eller råd? Skulle bli så glad då! 

 
Tjoflöjt!