Lucka #4 Om hur jag får mina plagg att hålla längre

4 december, 2013 0 av mikael
Så var det dags att öppna lucka nummer fyra i Emilys adventskalender! Jag har mer och mer börjat tänka på hur mycket, var i från och vad för typ av kläder jag köper. Jag köper väldigt sällan nyproducerade plagg och när jag väl gör det fösöker jag att köpa plagg som är gjorda i hållbara material. 

Jag använder sällan samma plagg två dagar i sträck och istället för att slänga in dem i tvätten direkt, så vädrar jag dem. När jag väl tvättar plaggen undviker jag att tumla dem.

När jag tröttnat på ett plagg syr jag om det eller skänker det vidare och i den mån det går försöker jag ha plaggen hängades (på rummet jag har nu finns inte den möjligheten…suck…)

 

Jag tycker att det viktigaste är att inte köpa så mycket nytt och när man väl gör det köpa något av bättre kvalité. Jag tror att om man lagt ner en slant på plagget så kommer man vara mer rädd om det, dessutom, hur ledsen blir man inte när favoritkjolen får noppror efter första tvätten, eller när favorittröjans alla sömmar repas upp. Nej, mer hållbara plagg åt folket helt enkelt!!!

 
Tjoflöjt!