Lucka #5 Om ett plagg som får mig att känna mig stark

5 december, 2013 0 av mikael
 
Femte december och ingen snö?! Vad är det här? Nu får den faktiskt ta och komma. I väntan på snön tycker jag att vi öppnar lucka nummer fem i Emilys fantastiska julkalender.
 
Lucka nummer fem handlar om ett plagg som får en att känna sig stark. Jag har gått och funderat lite på det här och tänkt fram och tillbaka. För mig är det nog inte ett specifikt plagg som får mig att känna mig stark, snarare känslan av att kunna ta på mig precis vad jag vill. Att känna mig fri att ha på mig precis det jag känner för.

 

Jag tycker det är roligt att på kvällen lägga fram kläder till morgondagen. Fundera och känna efter om jag vill se ut på nått särskilt vis eller känna mig på nått specielt sätt. En dag kanske min hallonröda kofta som jag stickat får mig att känna mig stark, en annan dag är det den lila plisserade kjolen som jag fått av farmor och en tredje dag är det den korta svarta kjolen.

Ibland kan jag känna mig stark när jag provar något helt nytt att ha på mig och ibland känner jag mig stark när jag har något jag skapat sjäv och ibland känner jag mig stark när jag fyndat ett plagg på second hand som sitter som en smäck. 

 

Kläder är något som alltid fascinerat mig och som jag tycker är jätteroligt att improvisera fram nya kombinationer stilar och känslor med. Att kläder, hår och smink skulle vara något fåfängt tycker jag är förlegat. Det lämnar utrymme att få börja dagen med något kreativt och skapande. Kläder och smink ska vara något som är roligt och får en att känna sig stark, ingenting man ska gömma sig bakom eller känna tvång till.