Sypeppen #21- Den somriga soldräkten med solvarma jordgubbar.

17 juni, 2014 0 av mikael
Dags för sypeppen #21 va? Har ni några syprojekt på gång? Själv skulle jag vilja klappa mig själv på axeln lite den här gången faktiskt. (Ber om ursäkt till Jante hehe) Men alltså, jag har så himla länge tänk sy en soldräkt. Har haft det som nyårslöfte två år i rad och nu blev det äntligen av!

Sen jag kom hem från Wendelsberg har det gått jättedåligt vid symaskinen. Jag har gjort felberäkningar, haft av säkert 6 symaskinsnålar, symaskinerna har krånglat o.s.v. Så när jag förra veckan skulle åka till Becca i England tänkte jag; Nä nu får det va slut på den här oturen! Dags att sy en soldräkt en gång för alla. 

 

Sagt och gjort. Jag letade fram mitt jordgubbstyg och snokade lite bland de tyger Becca lämnat hemma och hittade det här prickiga. 

 

Så jag klippte sönder ett gammalt solliv från hm som jag aldrig använder och gjorde ett nytt mönster av det.
 

 

I ryggen har jag sytt smock så jag slapp dragkedja.
 

Kjolen är en gammal hederlig halvcirkel-kjol. Bästa ju <3 Vill ni sy er egna kan ni kika in det här inlägget. Superenkelt!

 
Fick en förfrågan i önskeninlägget om vi inte kunde ha tema på sypeppen snart igen. Självklart kan vi ha det! Mina två förslag är att vi under sommaren ska ha en solpepp, alltså en sypepp där vi syr massa somriga saker och en utmanarpepp där vi syr något som vi inte sytt förut, tycker känns lite svårt eller inte vågat oss på. Hur låter det? Har ni några fler förslag på teman vi kan ha på sypeppen? 


Pst… Fortsätt gärna att komma med önskningar om vad ni vill läsa om här på bloggen i önskeinlägget

Undrar ni vad sypeppen är? Läs om det här!

Vill ni va med i sypeppens facebookgrupp? Ni är supervälkomna, vare sig ni syr eller inte!

Tjoflöjt!