Bönsalladen

4 september, 2014 0 av mikael
Jag tänkte dela med mig av min kompis Tojans super-bön-sallad. Det är lite problematiskt med mat när man går på folkhögskola. Jag får mat tre gånger om dagen fem dagar om veckan vilket ju är hur lyxigt som helst (eller ja jo, jag betalar ju för den, men det ingår i hyran så man tänker inte så mycket på det) Men på helgen behöver man fixa egen mat och vi har inte så mycket plats vare sig i kyl, frys eller skåp så det gäller att äta sånt som man hinner göra slut på under helgen och då blir det lätt att man äter pasta pesto hela året… I år ska jag försöka bli bätte med det här. Så här kommer ett superbra recept. Det är relativt billigt och man hinner äta upp det.

Du behöver:
1 paket ekologiska svarta bönor.
1 mozzarellaost
1 avocado
½ citron
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 stor tomat eller ett par små (typ 6 st)
olivolja
salt
peppar

Börja med att skölj bönorna.

Finhacka löken och pressa vitlöken. 


Skär upp tomaten och avocadon i små bitar. 

Blanda allt det uppskurna och bönorna i en skål. Pressa den halva citronen över. 
 

Ringla lite olivolja över och peppra och salta. Blanda om alltihop. 

 
 
 Ät ihop med mozzarellaosten, eller kanske halloumi eller lite parmesan.