Monthly Makers November: Ljusmattan!

Monthly Makers November: Ljusmattan!

26 november, 2015 0 av mikael
När månadens tema , ljus, släpptes för Monthly Makers fick jag sätta igång tankeknölarna. Lite ljus i tillvaron i november tackar en ju inte nej till. Däremot kände jag ett starkt behov av att på något sätt på jobba med textil. Hur skulle jag få ihop detta. Jag funderade lite hit och dit men så dök en bild upp i mitt huvud som jag såg på Online stickcafé för ett tag sedan. En matta med en invirkad ljusslinga i. Perfekt!

Untitled
Jag begav mig bums in till stan och köpte garn, ljusslinga och stor virknål för mina sista slantar.

Untitled

På bilden som jag sett var mattan helvit, men som den pastell-nörd jag är tyckte jag det kändes trist så jag varvade med lite olika färger.

Untitled

Lite trist att den måste va inkopplad med sladd för att lysa, men efter att jag virkade även runt sladden tycker jag det inte gör så mycket.

Untitled

Titta så fint det lyser! Så bra november-skapande också. Jag lät slingan lysa under hela tiden som jag virkade och det var verkligen megamysigt att ägna sig åt lysande virkning om kvällarna.
Untitled

Jag brukar ju alltid ta upp tabbar som dykt upp under skapandets gång och det kan vi ju göra även denna gång. Jag tänkte nämligen att en slinga på sex meter lär ju räcka gott och väl. Nja… Det blev en himla futtig matta ska jag tala om. Så när den blev klar fick jag åka och köpa en längre. Fördelen med det var ju att jag fick två mattor i slutändan. Den här lilla futtvarianten får lysa i ett av våra ”mellanrum”. I detta rummet står vår superfula damsugare som tyvärr inte får plats att gömmas i något skåp. Men nu får damsugaren stå på en myslysande matta och det hela ser väldigt festligt ut kan jag lova. Och när den ändå fick en så fin upplyst plats till slut var jag ju tvungen att göra en liten make-over även på damsugaren men det får ni se nån annan gång!

Untitled

Det var mitt bidrag det!