Den lilla staden

6 augusti, 2016 0 av mikael
Den här sommaren har jag tänkt ganska mycket på att bo i småstad vs storstad. Jag som själv är uppvuxen i en småstad tyckte att det var jätteskönt att komma därifrån när jag flyttade hemifrån och har upptäckt många fördelar med storstaden sen jag flyttade till Göteborg. 

IMG_0029   
Men de senaste gångerna när jag har varit hemma och hälsat på har jag på ett nytt sätt kunna uppskatta och se fördelarna en liten stad faktiskt har. Jag tycker att det blir så lätt i stora städer att det byggs upp ett slags småstadsförakt där det på nått sätt anses mer ”lyckat” att flytta till en stor stad och lite se ner på småstäderna. Kan ni känna igen er i det? 

IMG_0030
Det är klart att det finns fördelar och nackdelar med allt men jag tror att det är lätt i en stor stad att glömma bort hur viktig småstaden är och att vi behöver människor som bor på båda platserna.

IMG_0033

Kanske är det för att jag bott i Göteborg i flera år eller för att det är sommar och lite extra fint hemma. Men den här sommaren har jag tänkt att jag kanske är en småstadsbo i allafall. 

IMG_0036

För att ibland känner jag att lyckan är att ta ett morgondopp på gården, plocka in hallon till frukosten, hänga ut klänningarna på vädring och att det alltid är en självklarhet att promenera in till stan.