Sypeppen maj 2017: Welty shawl

12 maj, 2017 0 av mikael
Hej hopp! Här kommer ett purfärskt sypeppsinlägg! Till sypeppen i maj har jag äntligen stickat färdigt min Welty och jag passade även på att fota den i en klänning som aldrig riktigt fått vara med i ett sypeppsinlägg. 

10052017-IMG_5682

Vi börjar med klänningen. Den sydde jag i höstas när vi hade tryckprojekt i skolan. När jag tryckte tyget utgick jag från hallonmönstret, men tejpade för hallonen och använde alltså bara citronerna i ramen. Klänningen sydde jag i all hast till utställningen och ärmarna blev aldrig riktigt bra. Så under UFO-månaden tog jag tag i klänningen, sprättade upp ärmarna och sydde om dem så nu sitter klänningen som en smäck. Den är sydd i ett tunt, mjukt ulltyg och mönstret har Josefine gjort. 

10052017-IMG_5674 
Så! Vidare till sjalen! Sjalen började jag sticka redan förra våren men den var ju med i den där olycksaliga stickpåsen som försvann så den blev aldrig färdig. I julas började jag om på den och så blev den klar nån gång i april. 

10052017-IMG_5687

Mönstret är gjort av Steven West och var både enkelt och roligt att sticka. Jag kom ganska snabbt in i det och kunde använda stickningen som ett konversations-projekt. Jag valde att sticka den stora varianten och mitt andra nystan tog slut i avmaskningen. Som tur var hade Becca ett nystan i samma färg så jag kunde maska av den utan att repa upp. 

10052017-IMG_5692

När den var färdig blockade jag den och det gjorde verkligen stor skillnad för slutresultatet. Den är superfin både att ha över axlarna och runt halsen. 

10052017-IMG_5698

Sjalen är stickad i Titus yarn i nyansen aire som är ett jättemjukt och fint garn. 

10052017-IMG_5705

Nu är jag supertaggad på att sticka fler sjalar! Och så klart är jag också taggad på att ta del av era sypepps-bidrag! Glöm inte att skicka in dem innan den 25 maj till sypepps-insamlingen. 

10052017-IMG_5709

 


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.