Fredrikapåvindens stickskola – Materialinfo till Fredrikas höstsjal!

16 oktober, 2017 0 av mikael
Nu ska vi äntligen prata om materialet till sjalen! Materialet i sjalen kommer från Garnkorgen och när du anger rabattkoden ”fredrika” får du 10% rabatt på hela sortimentet året ut, om du väljer att sticka sjalen i samma garn och färg som mig har Maria från Garnkorgen plockat ihop ett garnpaket till specialpris till dig! Det hittar du här! Jag har använt ett lite tjockare garn i 100 % ull som heter Kampes och finns i många vackra färger. Jag har stickat i det förut och tycker det är ett så fint och bra garn! Ull är ett naturfiber som passar perfekt som sjal eftersom det är varmt och samtidigt andas! Här kan du läsa mer om stickskolan sjalen och vad Fredrikapåvindes stickskola är.
 14102017-IMG_8165
Till sjalen har jag använt: 
 
 
Stoppnål
 
14102017-IMG_8205 
Om garnet:
Jag har alltså stickat sjalen i Kampes 3-trådiga ullgarn, det är ett mjukt ullgarn i fin kvalité som finns i många fina nyanser. Garnet är ganska tjockt vilket gör att det är ett lättstickat garn som går fort att sticka med. Jag har använt 2 härvor i den olivgröna färgen som grund, sedan har jag kombinerat den ihop med det åskgrå, mörkrosa och hallonröda garnet. Du kan så klart sticka sjalen i bara en färg eller färre färger och då räcker det med tre nystan om du vill göra den lika stor som min. 
 
14102017-IMG_8214
Om stickorna: 
Jag har stickat sjalen på en rundsticka. En rundsticka ser ut så här och är helt enkelt två stickor som sitter ihop på en kabel. Dels har jag använt den för att det är många maskor i slutet på sjalen och då skulle de inte få plats på en vanlig sticka, men också för att jag tycker det är smidigare att sticka på rundstickor. Du behöver en kabel som är i allafall 100 cm lång. Numret på stickorna säger hur tjock stickan är och  ju längre nummer desto tunnare stickor. Vilken tjocklek du har på dina stickor beror på hur löst eller hårt du stickar, vad du använder för garn och hur tät eller lös du vill ha din stickning. Jag har stickat min sjal i stickor nummer 6. 
 
Stickor finns i många olika material och utformningar och vilken du använder är egentligen en smaksak och du får testa dig fram vad just du gillar! Jag stickar ganska hårt och tycker därför om att sticka med metallstickor för då får jag ett bra flow i min stickning, andra som stickar lite lösare vet jag föredrar att använda till exemepel bambu för att det ger lite mer friktion. 
 
Stoppnålen använder jag i slutet för att fästa alla trådar. Då är det bra att ha en nål med stort nålsöga och trubbig spets. 
 
14102017-IMG_8197
Om du har frågor om materialet eller något annat är det bara att fråga på. Du kan skriva i sypeppens facebook-grupp, i en kommentar här, maila mig på Fredrikapavinden@gmail.com eller skriva till mig på min facebooksida. Så nu får du gå in och botanisera bland garnkorgens alla fina garner och stickor! Tagga gärna din sjal och ditt garnval med #Fredrikashöstsjal så kan vi följa och inspireras av varandra! 
 
 
14102017-IMG_8187
 


Följ 
garnkorgen på: