Hur du ökar maskor

26 oktober, 2017 0 av mikael
 
14102017-IMG_8151

Idag ska vi lära oss hur vi ökar och minskar maskor. Så stickskolan kommer bjuda på hela fem lektioner. Men bara lugn! Det är korta lektioner och du behöver inte kunna alla tekniker till sjalen. Vi börjar med tre lektioner där jag visar hur du kan öka en maska och ikväll visar jag två sätt att minska en maska på. 

 
Varannat varv i mönstret ska du öka 1 maska i varje sida genom att ”Öka 1 Höger ”och ”Öka 1 Vänster”. Dessa två ökningar har en lutning. Men du kan lika gärna öka 1 maska i varje sida på det klassiska sättet om du tycker det är krångligt att hålla i sär höger och vänsterökningen.
Lektion 4 – Hur du ökar 1 maska
 
I lektion fyra visar jag hur du ökar en maska på klassiskt vis. Detta gör du genom att sticka två maskor i samma maska. 
 
Lektion 5 – Hur du ökar en maska höger
 
I lektion fem visar jag hur du ökar en maska höger. Denna maska gör du genom att lyfta upp tråden mellan två maskor och sticka. Denna maska får en lutning åt höger.
 
Lektion 6 – Hur du ökar en maska vänster
 

I lektion sex visar jag hur du ökar en maska vänster. Denna maska gör du genom att lyfta upp tråden mellan två maskor och sticka. Denna maska får en lutning åt vänster.
 
Ikväll bjuder stickskolan på lektioner i minskning av maskor så då är du välkommen tillbaka. Ha en fin torsdag så ses vi ikväll! 
 

Fredrikapåvindens stickskola – Premiär

 
14102017-IMG_8178 

 
 
Följ 

garnkorgen på: