Sypeppen april: Farmors gula byxor och volangtopp

Sypeppen april: Farmors gula byxor och volangtopp

25 april, 2018 0 av mikael
 Idag är det sista dagen att lämna in sitt bidrag till sypeppen april och det gör ni på Josefines blogg! Och för mig har det tydligen blivit en vana att lämna in i sista minuten… Hm… jag får kanske försöka göra en ändring på det! Nåja!
22042018-IMG_0137

Jag är äntligen färdig med de senapsgula byxorna från farmors UFOn! Jag packade upp dem strax efter jul, i delar och nogrant ihopvikta. Jag kunde se att byxorna en gång i tiden var köpta då de hade overlockade kanter, jag kunde även se att de blivit omsydda nån gång då de hade två pressade sömsmåner men där båda sömmarna var borttagna igen. Jag tråcklade ihop byxorna och insåg till min förvåning att de var ett par långsmala utsvängda 70-talsbyxor som omöjligt kan ha tillhört farmors garderob, snarare min pappas eller möjligtvis fasters. Farmor hade förmodligen repat upp dem för att göra mattrasor eller lappkuddar  av. Jag såg dock potensial i dem men hur snyggt det än är med senapsgula utsvänga 70-talsbyxor fick de sig en omgång med saxen.

22042018-IMG_0150

För att ge byxorna min egen touch la jag till fickor, klädda knappar och hällor i ett rosa tyg, även det från farmors gömmor och så en liten matchande volangtopp på det!

22042018-IMG_0177

Men jisses, hör ni! Jag har nog aldrig sprättat och svurit så mycket över ett sömnadsprojekt som jag gjort över de här byxorna. Jag har nog sprättat varje liten söm minst tre gånger….

22042018-IMG_0186

Byxorna har många små fina detaljer och jag tycker fickorna är SÅ fina rent estetiskt men tyvärr diffar de lite rent tekniskt. Så jag får fortsätta öva på fickor tror jag bestämt!

22042018-IMG_0166

Och det är mina två första projekt i årets projekt I farmors fotspår. Nu vill jag som vanligt veta, vad skapar du på just nu? Och glöm inte att skicka in ditt bidrag till Josefine!