Sybingo – Mina Ufon!

12 juli, 2018 0 av mikael
 I samarbete med JanomeTygverket, Go recreate!

Okej hör ni! Låt oss prata lite om UFOn! Alltså Unfinished Objects. De flesta av oss som tycker om att skapa i nått typ av material har nog några bortglömda, undanskuffade UFOn som gömmer sig hemma i garderoberna. Som framkallar hårslitningar, frustration och skämskuddar. Varje år i mars brukar jag och Josefine ha UFO-tema på sypeppen. Då drar vi fram alla de där UFOna i dagsljuset, sorterar ut vad vi faktiskt vill färdigställa och skänker bort det som bara framkallar skaparångest. I Sybingon har vi även en UFO-ruta. Perfekt om du liksom jag inte blev klar med alla UFOn i våras (Jag är ju ingen supermänniska… Dessutom kan jag ha råkat dragit på mig nått mer UFO… 

07062018-IMG_0608

Okej så jag erkänner, jag har gått och dragit på mig ett nytt UFO. Jag ska sy en klänning i Tillys mönster Etta-dress i ett tyg som jag köpte på Tygverket i våras. Så fint mönster! Så fint tyg! Eftersom klänningen är så figursydd kände jag att en toile var på sin plats. Tur var väl det för den första toilen var för stor på alla håll och kanter! Toile nummer två satt mycket bättre men jag behövde korta den lite i ryggen vilket betyder att jag måste göra om kragdelen. Ungefär där (om inte lite tidigare) tappade jag lusten. Men i sommar vill jag komma igång med den igen! För åh vad fin den kommer bli! Eller hur! 

07062018-IMG_0610

Näst på tur har vi den här godingen! En fyrtiotalsbikini som jag köpte garn och började sticka back in the days. Jag stickade en trekants-överdel som nästan är klar och till den ville jag sticka denna underdel ↑ Jag har stickat själva kjoldelen men fick problem med mönstret när jag skulle sticka delen som sitter under kjolen. Så:

Problem 1: Lista ut om jag gjorde fel eller om mönstret är fel.
Problem 2: Vill nog repa upp trekants-överdelen och sticka överdelen som hör till.
Problem 3: Garnet är slut…. Behöver köpa mer! 
 
Jag hoppas på att iallafall komma igång med den igen! 

07062018-IMG_0614

UFO nummer 3 som jag vill jobba med i sommar är faktiskt inte mitt UFO utan farmors, det här med UFOn tycks gå i släkten! Det är en påbörjad sommarklänning i ett ljuvligt vitt och blått tyg som jag vill sy klart. En del i mitt projekt I farmors fotspår

07062018-IMG_0604

Ibland räcker det att bara ta fram UFOna i dagsljuset för att det ska kännas lite bättre! Om du vill få lite tips på hur du tar tag i dina UFOn kan du läsa mitt inlägg: 5 steg för att bli av med din UFO-hög  eller Josefines inlägg om att komma igång med sina UFOn. Har du något UFO liggandes hemma som du vill bocka av i sybingon? 

Sybingo 18 öppniingsbild