Sitta ute och sy

10 augusti, 2018 0 av mikael
I samarbete med JanomeTygverket, Gorecreate!
07082018-IMG_1896

Äntligen fredag hör ni!  Ni som fortfarande har semester får njuta några dagar till och ni som börjat jobba får också njuta av ledighet (förhoppningsvis). Det är ju det som är så bra med helg! Jag ska spendera min helg vid symaskinen, kryssa för lite fler rutor! Det fina med att ha sömnad som intresse under sommaren är att vädret spelar mindre roll, är det regnigt sitter jag inne och dricker te och äter choklad vid symaskinen och är det fint kånkar jag ut symaskinen! Idag tänkte jag ge er mina bästa tips på att ta med symaskinen ut! 

07082018-IMG_1888

Du behöver: 

Symaskin
Jordfelsbrytare
Förlängningssladdar
Matta av mindre sort
Bord
Stol
Litet fat
Vatten/saft
Fika i större mängder

07082018-IMG_1891

Till att börja med behöver du ha en symaskin och jag syr alltså på Janomes Decor Computer 6030 under sommaren! Du behöver även ha förlängningssladdar som räcker ut och en jordfelsbrytare. Knitritious, en uppmärksam följare på instagram sa till att vi borde uppmuntra alla våra sömmnadsentusiaster som syr ute att införskaffa en. Här kan du till exempel köpa en om du inte redan har! Vi vill ju att sömnaden ska gå säkert till! Det kan även va bra att ha en liten matta att ställa symaskinspedalen på, för att skydda den, jämna till underlaget lite och skönt för fötterna! 

07082018-IMG_1893

En symaskinsplats ute kan ju bli lite provisorisk och då kan de va bra att ha ett litet fat att samla småprylar på så de är lätta att komma åt och samtidigt inte försvinner! 

07082018-IMG_1892 
Fika i mängder var det också! Så du får mycket energi och orkar sy länge och vatten för att undvika värmeslag! 

07082018-IMG_1897

Ett lämpligt bord och stol är också bra att ha! Bordet ska vara så pass stabilt att det håller för en symskin och inte skakar när du syr. Stolen ska va så pass hög att du når både symskin och pedal på ett bekvämt sätt. 

07082018-IMG_1927

Vid direkt solsken rekomenderas även hatt! 

07082018-IMG_1925

Nästa vecka bjuds det på en tutorial igen! Glöm inte att du kan kryssa bingorutor med oss ända till den 24 augusti! 

 
Sybingo 18 öppniingsbild

Vill du veta mer om årets sybingo? Klicka på bilden ovan!