Sybingo – Go recreate!

Sybingo – Go recreate!

16 augusti, 2018 0 av mikael
 I samarbete med JanomeTygverket, Gorecreate!
 
10082018-IMG_2103

En av årets samarbetspartners är Linnea Larsson som skrivit boken Go recreate! och driver instagramkontot Go_recrete. I boken hittar du 35 enkla remakes att göra av återvunna plagg! De flesta av remakesen gör du från vuxenplagg till småbarnsplagg och jag och Josefine har fått hem varsin bok för att testa varsin remake ur den! 

10082018-IMG_2088

Jag hittade den här gigantiska skjortan för en tjuga på loppis och tyckte den hade fina färger och mönster samtidigt som den kändes välanvänd och mjuk i tyget. Jag tänkte att den skulle passa utmärkt som en liten romper när den var klar! 

10082018-IMG_2094

Så på fem minuter ritade jag av mönsterdelarna från bokens ytterpärm

10082018-IMG_2096

och placerade sedan ut delarna på skjortan. Allt jag behövde tänka på med placering och sånt hade Linnea redan tänkt ut och skrivit med i beskrivningen i boken. 

10082018-IMG_2106

Jag valde att ge min romper små prickar med textilfärg och ärmhålen och halsringningen valde jag att kanta med kantband. Så perfekt att kunna använda de där småstumparna av resårband och snedslå som en inte vill slänga men trodde var för korta för att få användning för. Nu vet jag precis vad jag ska använda alla de där småstumparna till! 

10082018-IMG_2108

Rompern tog ungefär en timme att sy och var väldigt enkel. Så himla skönt att ibland få sy ett projekt där du slipper alla tråkiga och krångliga moment och dessutom är klar med den på en timme! 

10082018-IMG_2116

Jag har ju själv inga barn men vet nu precis vad jag ska ge alla mina kommande kompisars barn de närmsta åren! Billigt, snabbt och kreativt! För det är ju så att kreativitet föder kreativitet och nu är jag sugen på att sy om plagg även till mig själv! 

10082018-IMG_2112


Det bästa hör ni är att du har chans att vinna boken i sybingon! Och om du inte vinner den finns den att köpa till exempel här och säkert kan du hitta den på ditt bibliotek eller be dem att ta hem den! 

 
Om du gör ett remake-projekt, alltså syr om något gammalt till något nytt och taggar med #go_recreate så delar Linnea det på sina storys på instagram. Det behöver alltså inte vara något ur hennes bok utan bara något som du sytt om! Om du inte har ett offentligt IG-konto kan du skicka bilderna till Linneas DM eller mail (linnealarssonmail@gmail.com)
 
Skjortklänningen som finns med i boken är lite extra poppis och därför har Linnea skapat taggen #go_shirtdress och även där delar Linnea allt som du taggat!  Allt för att vi ska få så mycket inspiration som möjligt för att göra om gammalt till nytt. 


10082018-IMG_2115


Att sy behöver varken vara svårt eller ta tid, däremot är jag stensäker på att vi med nål och tråd kan göra skillnad! Så låt oss köpa mindre nytt och istället använda vår kreativitet för att istället skapa nytt av gammalt!  

Sybingo 18 öppniingsbild

 Glöm inte att skicka in din bingobricka senast den 24 augusti! Klicka på bilden för att läsa mer om hur du deltar och skickar in din bingobricka för att vara med och tävla om vinsterna.