Sypeppen September: Den hallonröda Solangekoftan

9 september, 2018 0 av mikael
Mitt första bidrag till Sypeppen september blir min Solangekofta som jag väntat piiinsamt länge på att fota. Den var alltså blockad och klar i mars…. 

16082018-IMG_2141

Men men, den som väntar på nått gott! För Solangekoftan har verkligen blivit en favorit! Koftan är designad av The Weststrandsisters och stickas nerifrån och upp utan några sömmar. Mönstret är skrivet så att koftan stickas fram och tillbaka, det fanns anvisningar hur en kunde göra för att steeka koftan men jag hade aldrig gjort det då så jag stickade fram och tillbaks. 

16082018-IMG_2131

Jag stickade koftan i Sandnes Alpacka Silke, en supermjukt och glansigt garn som verkligen är otroligt vackert! Jag stickade den på mina vanliga Knitpro Zing metall stickor. Så här i efterhand tänker jag att jag skulle bytt till trä eller bambustickor för det blev lite väl ”glatt” med metallstickorna till det här garnet. Koftan består i princip bara av slätstickning och i kombination med många aviga varv, glansigt garn och metallstickor blev det en ganska tungjobbad kofta rent ergonomiskt. Men annars en perfekt kofta för socialstickning och tv-serier! 

16082018-IMG_2151

Jag tycker också att garnets kvalité och färg passade så himla fint till koftans modell! 

16082018-IMG_2126

Mönstret var tydligt skrivet och lätt att följa. En bra kofta även för den som precis börjat sticka alltså! 

16082018-IMG_2183

Jag är supernöjd med koftan <3 Jag vill avsluta inlägget med två bilder på mig i en stor järntunna och en liten historia om hur de här bilderna hade kunnat utebli. Som sagt hade jag skjutit upp att fota koftan i flera månader, men när Matilda och Tojan var här på besök så erbjöd sig Matilda som den gulliga personen hon är att hjälpa mig att fota. Perfekt tänkte jag! Eftersom vi skulle på utflykt till Åmål och jag hade föreställt mig att koftan skulle fotas vid vatten. På med läppstift, inbakade flätor och ner med kamera och objektiv i väskan. Men först behövde bilen hämtas på verkstaden så vi tog en promenad dit för att sedan direkt åka vidare. Den raska promenaden dit, lite solsken plus yllebyxor och alpackakofta gjorde att svetten började rinna. Så jag slängde av mig koftan och hängde den över väskan…. In på bilfirman, betala, tanka och iväg till Åmål. Som ni alla nu säkert förstått så hade koftan så klart inte följt med till Åmål utan låg tappad utanför Dalens pizzeria i Dals långed. En (väldigt) snäll kompis fick ett paniksamtal där hon lovade att ta en promenix för att leta efter den. Och som tur var låg den snällt och väntade. När nerverna hunnit lugna ner sig och jag iallafall tänkte ta några idylliska bilder på Matilda, Tojan och vårat fika insåg jag att minneskortet var kvar hemma. Det var helt enkelt inte menigen att koftan skulle bli fotad den dagen! 

16082018-IMG_2184

Jag är alltså inte lika smidig som jag ser ut att vara på bilden! Kan vara bra att påminna sig om att allt inte alltid är lika bra som det ser ut på bild, så här i valtider! Glöm nu inte att rösta i valet och skicka in ditt bidrag till sypeppen! 


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans.