Alla koftor jag stickat!

5 oktober, 2018 0 av mikael

Taaack för alla fina inlägg ni önskade! <3 Precis vad jag behövde som fått lite inspirationstorka här på bloggen, nu har jag nog inlägg så det räcker ända fram till jul! Ni får gärna fortsätta önska inlägg så ska jag sakta men säkert börja beta av önskeinläggen! Först ut kommer en önskan från Josefine om att visa upp alla koftor jag stickat, hon önskade även att få veta lite om hur jag började sticka och lite allmän stickinspiration! Det kommer också, men jag har delat upp det i lite fler inlägg. Vi gillar ju att prata stickning, så ju mer desto bättre tänker jag! Nu kikar vi på alla mina koftor! Om ni vill läsa mer om en specifik kofta, klicka på bilden! 

Alla koftor jag stickat!

Den hallonröda koftan – AUGUSTI 2011- SEPTEMBER 2013

Först ut har vi min hallonröda koftan. Mitt första stickprojekt och stora kärlek i livet (nåja… nästan!) Det är mitt allra första stickprojekt och mest använda plagg i garderoben tror jag. Jag har skrivit en hel kärleksförklaring till koftan i det här inlägget och där ser ni även fler bilder på hur koftan ser ut. Men jag tyckte att det va lite fint att ha orginalprojektbilderna här. Gulliga men inte så bra för att visa upp själva koftan. 

Alla koftor jag stickat!

Gemmakoftan – DECEMBER 2015 – DECEMBER 2016   Gemmakoftan var koftan som fick mig att börja sticka igen! Däremot blev den klar efter jumpern (som ni ser här nedanför) pga att den var med om en liten stickostrof på vägen. En väldigt bra nybörjarkofta att sticka (så länge som du håller hårt i stickpåsen och inte glömmer den på en second hand, så den säljs vidare, vill säga)! 

Alla koftor jag stickat!

Den hallonröda jumpern – JANUARI 2016 – OKTOBER 2016   Mitt andra projekt att färdigställa var en till hallonröd jumper (egentligen inte en kofta då, men den får va med ändå) efter ett vintagemönster. Även denna stickades på tunna vintagestickor och tunt ullgarn. Däremot gick den ju något snabbare att färdigställa än den första koftan! 

22072017-IMG_6504

Sirikoftan – DECEMBER 2016 – JUNI 2017

När jag började la upp Siri va jag fast i stickningen! Jag hade lite problem med mönstret i början men efter ett tag kom jag in i det. Jag gillar ju bäst att jobba i färg, men jag behövde en svart kofta i min garderob och då fick det här grå-svart-glansiga garnet bli en kompromiss och nu använder jag min Siri väldigt mycket. 

16082018-IMG_2131

Solange – DECEMBER 2017 – MARS 2018

Den uppmärksamma kanske nu lagt märke till att jag varje år i december påbörjat en ny kofta. Jag har gjort det till en tradition att till julafton va klar med årets alla stickprojekt och julklappar (eller jag har den ambitionen iallafall… lyckas sällan…) och då på kvällen lägga upp en helt nytt projekt. Världens bästa julklapp till mig själv. Jag har redan köpt garn och  mönster till årets julaftonskofta! Förra julen la jag alltså upp Solange och om jag jämför med tidigare projekt är Solange helt klart min snabbaste kofta hittills! Snabb och älskad! 

07062018-IMG_0552

Bebiskoftan – MARS 2018 – MAJ 2018

En kompis till mig fick barn i april och det kräver ju en liten mini-kofta. Eller hur?! Så med tre nystan onion-garn som jag köpte för en massa år sedan och inte vetat vad jag ska göra av, fick det nu bli en liten gullig kofta. Med tanke på hur extremt varm sommaren va undrar jag om den lilla bebisen hann använda koftan innan den blev för liten. Nåja, det var en god tanke! 

26082018-IMG_2921

Loppan – December 2017 – Juni 2018 

Sista koftan i det här inlägget är min loppa som jag bloggade om för bara några veckor sedan men som var klar redan i början på sommaren. Summa summarum kan jag konstatera att jag blivit snabbare på att sticka men långsammare på att fota. Nån typ av cirkel som slutits. (eller bara den ökända, Onda cirkeln… vad gäller fotandet alltså…) Det var alla mina koftor jag stickat!

Vill inte ni dela länkar på mönster till era favoritkoftor och drömkoftor så vi får en massa inspiration i kommentarsfältet! Skulle vara så fint! <3 

Följ Fredrikapåvinden på: Bloglovinfacebookinstagram, Youtube och pinterest

Taaack för alla fina inlägg ni önskade! <3 Precis vad jag behövde som fått lite inspirationstorka här på bloggen, nu har jag nog inlägg så det räcker ända fram till jul! Ni får gärna fortsätta önska inlägg så ska jag sakta men säkert börja beta av önskeinläggen! Först ut kommer en önskan från Josefine om att visa upp alla mina koftor som jag stickat, hon önskade även att få veta lite om hur jag började sticka och lite allmän stickinspiration! Det kommer också, men jag har delat upp det i lite fler inlägg. Vi gillar ju att prata stickning, så ju mer desto bättre tänker jag! Nu kikar vi på alla mina koftor! Om ni vill läsa mer om en specifik kofta, klicka på bilden!