Hur du stickar baskern Virvel

2 december, 2018 0 av mikael
 
VIRVELpng
Äntligen är vi inne i december och som traditionen kräver så har jag och Josefine som vanligt en gemensam julkalender där vi delar med oss av julklappar du kan skapa själv. 

01122018-IMG_3547  
I min första lucka gömmer sig baskern Virvel. Det är en lättstickad basker som du stickar färdigt på en helg. Alltså en perfekt hemmagjord julklapp att ge bort! Jag har stickat min basker i resterna från Fredrikas höstsjal, alltså i Kampes 3-trådiga garn. Du hittar garnet bland annat hos Garnkorgen

 
Du hittar mönstret här och på Ravelry. Tagga gärna din Virvel med #virvelbasker

01122018-IMG_3555

Jag älskar baskrar och tycker att det är så otroligt fint, men ibland tycker jag att den inte är lika fin när den väl sitter på huvudet. Den glider upp, ser ut som en svamp eller förvandlar en till en tant. Så i baskern Virvel har jag försökt undvika allt det där. Den har ett ganska stort hål för huvudet så att du kan ha den mer liggandes över huvudet och inte behöver dra ner den över pannan och själva baskern har jag inte gjort jättestor, för att undvika svamp-effekten. Jag tycker så mycket om Virvel och hoppas att du också ska göra det! 

01122018-IMG_3552

De sticktekniker du behöver kunna för att sticka virvel är: 

 
01122018-IMG_3551
 
Glad första advent! <3 Jag ser fram emot att se din Virvel!

ADVENTSKALDER 2018