Den rutiga A-linjeklänningen

4 februari, 2019 0 av mikael
03022019-IMG_4270
Nu har jag sytt nånting nytt igen! Egentligen är det bara en toile till en klänning jag ska sy i ett egentryckt tyg. Mönstret på klänningens modell har jag gjort själv och just därför ville jag sy en test innan jag klippte i fintyget. 
 
03022019-IMG_4272
Jag tycker verkligen att det är aptråkigt att sy toiler först, men oftast tyvärr, väldigt värt det. Ett smart tips är då att sy toilen i ett lagom fint loppistyg. Då blir det roligare att sy, du ger ett avlagt tyg nytt liv och dessutom skapar du ett plagg du kan använda och röra dig i. På så vis får du verkligen testa om plagget är skönt och går att röra sig i. 
 
03022019-IMG_4289
Den här A-linjeklänningen är sydd i en enda del. Ärmarna sitter alltså ihop med resten av kroppen och klänningen sys ihop under ärmarna och i sidorna. Det gör att klänningen blir rymlig och lätt att röra sig i och så är det ju fördelaktigt för mönstrade tyger eftersom det blir väldigt få sömmar.
 
03022019-IMG_4295
Klänningen fick en liten polokrage och ett sprund i ryggen som stängs med en klädd knapp. 

03022019-IMG_4283
 
Jag är faktiskt oväntat nöjd med klänningen! Det känns som att tyget passade perfekt till att va just en A-linjeklänning och den lediga modellen är superskön! 
 
Nu ska jag bara trycka på fintyget som jag färgat, sen känner jag mig trygg med att klippa i det! Det här blir mitt första bidrag till sypeppen Februari som du den här månaden hittar hos Josefine! Vad skapar du på just nu? 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 

 
03022019-IMG_4288