Mina stickmål 2019

10 mars, 2019 0 av mikael
Bättre sent än aldrig använder jag mer ofta än sällan! Nu är det dags att kika på årets sticklista!

 

VÅR 2019

 
1. Flöjten – The Weststrandsisters. Åh vad jag längtat och taggat på att få sticka en Flöjten! Min syster Becca har stickat en superfin, supergul Flöjten som hon gillar supermycket och som hon dessutom sa va väldigt rolig att sticka. Jag tror jag började kolla på garn redan för ett år sedan och bestämde mig ganska tidigt för att jag ville testa att sticka i Rauma finull som jag aldrig stickat i tidigare. Så jag satt med näsan i skärmen var och varannan kväll plockade olika nyanser i kundkorgen (på nätet) tog screenshots och började om igen. Men fasen vad svårt det kan va att välja färger på internet?! I somras när jag var i Stockholm passade jag så klart på att besöka den mytomspunna Litet Nystan som hade en hel massa Rauma finull, i kombination med att jag redan visste på ett ungefär vad jag ville ha och nu fick se det i verkligheten gick det mycket lättare! Sedan var de bara att vänta, Flöjten var ju nämligen inte med på 2018s sticklista och andra projekt behövde färdigställas först. 
 
Så ni förstår vad jag var taggad när jag på julaftonskvällen fick sätta stickorna i flöjten och börja sticka! Nu har jag stickat kroppen och ärmarna! 
 
Untitled
2. Cirkus shawl – Anna Bauer. Ett annat stickalster jag suktat länge efter är Anna Bauers Cirkus Shawl. Jag såg den på instagram för ganska länge sedan och då hade hon inget mönster på den än och jag tyckte den var perfektion i sjalform. Förra året kom jag över tre nystan naturfärgat garn i fina nyanser och i kombination med en ljusblå härva jag fyndat på loppis kände jag att det skulle bli en så underbar sjal. Av en slump när jag satt och letade sjalmönster såg jag att Anna nu släppt ett mönster på sjalen. Tjohoo! Den har jag hunnit sticka hela första delen på, alltså ränderna och nu ska jag börja på spetsarna. 
 
3. Jellyfish jumper – Jenny Beckman. Magasin duett släpper varje år en stickkollektion med ett tema som olika designers fått tolka och i år var temat Fishermen´s blues. Så mycket fina mönster! Men den jag föll lite extra för va Jellyfishjumper med 60-talskrage, prickar och scallops. Alltså allt som är fint i samma mönster. Dessutom är det min lärare Jenny som designat den och då känns det ju så klart extra roligt att sticka den! Jag har spanat in det norska garnet Ysolde för det här projektet men måste bara bestämma vilken färg jag ska ha vart… 
 
4. Virvel – Fredrika Holmberg (alltså moi). Ja vad ska jag säga. Lite förmätet kanske att ha med sin egen design på årets sticklista? Men det är ju faktiskt himla fint med baskrar, dessutom är det ju så fint med matchande vantar och mössa så då kände jag att jag verkligen ville sticka en matchande basker till vantarna jag ska sticka (se längre ner) Baskerna ska stickas i restgarner av kampes 3-trådiga garn och den ska bli i två eller tre färger den här gången. Det tror jag blir fint! 
 
SOMMAR 2019
 
Untitled

5. Crosshatchjumper – Skala Patterns
.
Nu går vi in på sommarens projekt och byter varma ulliga garner mot lite svalare ulliga garner, för vi gillar ju ull även på sommaren. I sommar har jag bestämt mig för att att äntligen sticka klart min crosshatch jumper! Ett jättefint mönster designat av mina vänner Felicia och Ellen. Jag började sticka den för några år sedan, men i ärligheten namn var jag nog lite för nybörjare för den. Jag tappade räkningen och kunde själv inte se vad jag gjorde för fel och till slut gav jag upp. Men nu känner jag mig redo att sätta igång igen. Jag ska sticka den i ett tunt ullgarn garn från magasin duett. Återigen ett perfekt sommarprojekt då jumpern kommer bli så tunn och nätt och dessutom ett ypperligt projekt att kombinera med den enkla soljumpern. 

Untitled

6. Soljumper –  Sommarens första projekt blir En soljumper av mönster från en av farmors gamla sticktidningar. Jag ska sticka den i garn från vår lilla lokala garnbutik i Avesta, Lyckliga nystanet, i ett garn som heter Hjertegarn – Organic 350 wool cotton. Jag stickade toppen för några år sedan men då gjorde jag den alldeles för kort vilket resulterade i att jag aldrig använde den. Det här tror jag blir ett perfekt projekt för sommaren, tunt garn och litet plagg som är lätt att ta med sig och inte blir för varmt i knät.

 
  
7. Minerva Cardigan –    Min kompis Agnes tipsade mig om Helene Arnessen och visst är det kul när en hittar stickdesigners som en gillar prick allt den gör. Jag älskar hennes vintageinspirerade, rustika, romaniska plagg och vill ju så klart sticka ett till mig själv. Jag lutar år Minerva Cardigan men tycker även att Rowena Cardigan och Sylphide Jacket är väldigt fina. 
 
HÖST 2019
 
8. Triss – Maja Karlsson. Nu är hösten alltså här och i takt med att ljuset sakta försvinner tryter min energi. Så till hösten satsar jag på få och enkla projekt. Först ut ett par vantar ur Majas bok, Trettiofem vantar som jag fick av Becca i födelsedagspresent. Jag har inte hunnit sticka nånting ur den än men den kryllar  av fina vantar så nu måste jag ju sticka nånting själv ur den. Jag valde ett mönster som jag kan använda mina restgarner i kampes och så ska den alltså machas med Virvel. 
 
9. SorbetMille Fryd Knitwear. Mitt sista projekt för året blir en Sorbet Cardigan. Jag tänker att det kommer va ett mysigt höstprojekt att krypa upp i soffan med utan att behöva tänka allt för mycket!
 
Så här hoppas jag alltså att mitt stickår ska se ut! Vad ska du sticka i år?