Mina UFO-projekt

22 mars, 2019 0 av mikael
Den här månaden har vi UFO-tema på sypeppen! Du kan läsa mer om temat och hur det går till här. Idag tänkte jag att vi skulle titta på vilka UFOn jag jobbat med den här månaden! Sen jag och Josefine började ha UFO-tema en gång per år så har jag blivit betydligt bättre på att hålla koll på mina UFOn. Jag förvarar mina UFOn i en korg under mitt sybord och så har jag en låda i skolan för de projekt som jag syr där. Nu för tiden syr jag faktiskt oftast i skolan eftersom de har så bra maskiner och ytor. 
 
17032019-IMG_4352
Här ser ni de UFOn som jag rotat fram i år. Det äldsta UFOt är från augusti i år, så inget har legat superlänge. Det jag oftast fastnar på i mina projekt är knapphål, dragkedjor och täcksömmar vilket är preciiiiis vad min hög till vänster består av.
 
17032019-IMG_4355
 
Två blusar som saknar knappar, en polotröja som ska fållas med täcksöm och två par byxor som ska få dolt blixtlås. 
 
17032019-IMG_4356
 
Den andra högen består av två plagg som ska sys om. Det är också saker som är typiskt för mig att skjuta upp. Men nu ska det bli gjort!
 
17032019-IMG_4357
 
Under UFO-månaden vill jag inte bara sy klart mina UFOn utan även kolla över mina övriga plagg och alster. För saker slits ju desto mer vi älskar dem och just därför är det ju så viktigt att inte bara sy klart och sy nytt utan faktiskt laga och vårda det vi redan har! Som de här två älskade kuddarna till exempel, de är i akut behov av lite kärlek!
 
17032019-IMG_4359
 
Jag har även gått igenom mina garderober och plockat ut de plagg som behöver lagas lite. Det är vad jag ska göra under UFO-månaden. Några av er nu kanske tänker att jag är lite sent ute, men ni kan va lugna, jag har redan börjat lite och hoppas kunna färdigställa det mesta innan måndag! Vad har du för projekt under UFO-månaden?
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans.