Sybingo 2019 – Ta med dig symaskinen på semestern

Sybingo 2019 – Ta med dig symaskinen på semestern

31 juli, 2019 2 av Fredrika

I samarbete med  Husqvarna Viking och Slow fashion

Idag tänkte jag tipsa om nått så himla trevligt som att sy på semestern! En av årets luckor är: Skapa på resande fot. Ofta blir det kanske stickningarna som får följa med när du under sommaren far iväg på semstern. Men jag vill även slå ett slag för att våga ta med symaskinen, om du har möjlighet! Här kommer mina tips för att sy på semsetern!

Planering är A och O när du ska ta med dig sömnaden till sommarstugan eller släktingarna.

1. PLANERA DIN SÖMNAD. Vad vill du få ut av din sömnad på semestern. Vill du avsluta UFOn? Sy den där svåra kappan? Eller sy något lättsamt av det nya tyget? Kom ihåg att det ju är semester och att du ENBART ska gå på lust! Vad känns roligt?

Hur ser möjligheterna till sömnaden ut dit du ska? Finns det ett bra bord där du kan ställa upp symaskinen? Till symakinen från Husqvarna som jag fått låna finns det ett stabilt skydd som följer med, jag behövde inte vara rädd för att packa in den i bilen bland all annan packning. Om du inte har det till din symaskin kanske du kan sy ett eget, eller hitta nån bra låda att ställa den i.

Förbered så mycket som möjligt! Bestäm VAD du vill sy och tänk noga ut vad du behöver. Ta inte med för många projekt så att det känns stressigt. Men inte heller för få, så att du står utan några projekt när du är sysugen! Jag valde att klippa ut alla mina projekt så att det bara var själva sömnaden kvar. Det kändes praktiskt och lustfyllt för mig!

2. PACKA. Nu är det dags att börja packa! Försök att tänka på allt du kan behövas ta med och vad som kan finnas på plats.Behöver du ha med förlängningssladd? Finns det strykbräda och strykjärn som du kan använda dig av?

Gå först igenom vad du allmänt kan tänkas behöva till exempel:
– Tygsax
– Trådsax/sprättare
– Måttband
– Tygkrita
– Synål
– Knappnålar
– Symaskinsnålar
– Strykjärn
– Strykbräda alternativt strykduk
– Förlängningssladd/grendosa
– Pressarfötter till symaskinen
– Extradelar till symaskinen
– Verktyg till symaskinen

Vad behöver du till dina specifika projekt?
– Tråd i rätt färg
– Knappar
– Dragkedja
– Vlieseline
– Mellanlägg
– Kantband

Packa ner allt, undvik att ta med dig sånt du inte kommer behöva. Packa smart så att det är lätt att hitta i packningen, smådelar i mindre påsar, alla saxar i samma påsar osv.

3. DAGS ATT BÖRJA SY! Väl på plats är det bara att packa upp! Ett smart tips är att ta fram en skål som du lägger alla smågrejer i medan du syr, som knappnålar, trådrullar och måttband. Då vet du vart du har dem och kommer lätt åt dem!

Glöm för tusan inte att fika mycket medan du syr!

Sy bara när du har lust och så mycket som känns kul <3

Det var såå mysigt att ha med symaskinen hem. Jag tog med mig 3 projekt hem och sydde klart 1. En helg satt jag en hel eftermiddag och kväll och sydde på verandan. Det var så mysigt att sy på en ny plats! Om du vill ha tips på vad som kan va bra att tänka på när du sitter ute och syr, läs det här inlägget! Nu får även jag kryssa rutan, skapa på resande fot! Lycka till med sömnaden och hoppas du får en fin semester!

Läs mer om Sybingon här

Mina Sybingo-inlägg:

Min skaparplan
Hur du syr ett kuddfodral
Mina favoritmönster
Jessicadress och Jellyfish jumper