Sybingo- Nylagad dragkedja

Sybingo- Nylagad dragkedja

15 augusti, 2019 2 av Fredrika

I samarbete med  Husqvarna Viking och Slow fashion

Sybingon börjar gå mot sitt slut och vilken fantastisk inspirerande sommar det varit! Men än har vi hela tio dagar på oss att skapa in i det sista! Jag har inte på långa vägar hunnit göra allt jag planerade. Men det ingick ju lite i planeringen. Att riktigt få vältra mig i planeringen och inte spelar det så stor roll att allt inte hanns med! Men några projekt till ska jag allt göra ändå!

Sedan ska jag ärligt erkänna att jag även frångått planering och adderat några projekt som inte ens var med… Så kan det också bli! Som när jag hittade den här svulstiga skönheten på röda korset, en riktig sommarblåsa i ett ljusblått tyg med mängder av blåklint och volanger i en salig blandning. Klänningen är dessutom hemsydd i ett sånt där knasstrigt, plastigt 60-talstyg som jag inte ens kommer våga slänga i tvättmaskinen för det känns som det kommer släppa ifrån sig mängder med plast då?

Klänningens dragkedja var dock trasig och fungerade inte alls. Men vem är jag att säga nej när en svulstig sommarklänning bara ropar på att få bli lagad och använd igen. -Självklart! sa jag till klänningen, tog hem den och lagade.

Det tacksamma med att laga delar av plagg som redan finns är att du kan gå i den förre sömmerskans fotspår. Jag tittade alltså hur den gamla dragkedjan var sydd, sprättade bort , tråcklade och sydde fast en ny dragkedja (fast en gammal från loppis, så klart) När jag sydde fast den nya var det bara att sy i den gamla sömmen.

Att laga och sy om plagg är ett prima sätt att lära sig att sy, du får undersöka sömmar och lista ut hur den förre har konstruerat plagget och så är det ju fantastiskt att ge plagg en andra chans! Nu får jag kryssa rutan ”Laga ett plagg” i årets sybingo!

Läs mer om Sybingon här

Mina Sybingo-inlägg:

Min skaparplan
Hur du syr ett kuddfodral
Mina favoritmönster
Jessicadress och Jellyfish jumper
Ta med dig symaskinen på semestern!
Hur du syr en rund kudde