Hur min stickhistoria började

Hur min stickhistoria började

10 september, 2019 10 av Fredrika

Årets hetaste säsong är här! Nämligen sticksäsongen! Förra hösten fick ni önska vad ni ville läsa om här på bloggen, nu har jag nästan betat av hela listan och ett av era önskemål var att jag skulle berätta hur det var när jag började sticka. Ibland kan det ju vara lite trögt i början och svårt att komma in i det! Jag har skrivit ett långt inlägg om hur och varför jag började sticka. Jag skulle kunna sammanfatta det med en inspirerande och pedagogisk farmor, en sjuk tarm, ett hallonrött garn och en stickbeskrivning från 40-talet. Men allt det där har jag ju redan skrivit om en gång.

När jag började sticka var det två saker som var avgörande för att jag skulle bli fast.

1. Att ha någon som kunde hjälpa mig komma igång
2. Att omge mig med inspiration!

Att ha någon att fråga om hjälp och som kunde introducera mig för Ravelry var guld värt. Om du inte redan känner nån som stickar som kan hjälpa dig på traven rekommenderar jag att du går med i nån skapande facebook-grupp som till exempel Sypeppens facebook-grupp, Garngäris, Textilgäris, eller online stickcafé. Där är folk väldigt hjälpsamma och kanske kan du till och med hitta en vän att ha kontakt med utanför gruppen!

Ravelry är ett stickforum på internet där du hittar mängder av mönster, kan se andra som stickat upp mönstren och du kan sortera och visa upp dina egna projekt. En av internets bästa och mest inspirerande platser!

Ibland när en precis hittat ett nytt intresse kan det ju kännas svårt att veta vart en ska börja leta. Då rekommenderar jag dessa tre startpunkter:

Mitt och Josefines instagramkonto – Här kan du ta del av allt vi syr och stickar och ta del av sypeppens deltagare och bidrag

Sypeppens facebook-grupp – Här kan du be om hjälp, få smakråd, se vad andra skapar och visa upp det du själv skapar.

Stickkontakt – Stickkontakt är en stickpodcast producerad av tre fantastiska kvinnor! De har stenkoll på allt som händer i stickvärlden och jag blir alltid väldigt inspirerad och sticksugen när jag lyssnar på dem. De tipsar ofta om roliga mönster och garner, vad som händer i stickvärlden och tipsar om andra stickare och är väldigt bjussiga med stick-tips generellt.

Hitta dina favoritkonton och platser på internet och leta dig vidare därifrån. Kika i kommentarsfälten och kolla in hashtagsen. Du kommer snart va omgiven av inspirerande konton och personer!

Avslutningsvis tipsar jag om lite inlägg som jag skrivit på temat att hitta inspiration och komma igång med sina projekt:

10 lifehacks for knitters

3 anledningar till att jag älskar att sticka + mina 3 bästa sticktips

Starta hösten stickprojekt

Kicka igång vårprojekten efter höstmörkret

En drös med höstens bästa sticktips!