Lite nytt

Lite nytt

5 oktober, 2019 2 av Fredrika

Förra veckan var jag i Göteborg ett par dagar. Jag träffade bland annat Petra på Magasin Duett som jag ska praktisera lite hos under hösten. Så roligt! Eftersom jag spenderar de flesta dagarna här ute i skogen känns det alltid lite extra festligt att åka in till storstan. Jag brukar gå på nått event, strosa runt i stan och sitta på fik och läsa och sticka. Så mysigt! Några saker från storstan fick följa med hem till skogen igen!

Till exempel de här tygerna från Gårda textil. Gårda har flyttat till nya lokaler och ligger nu i ett jättefint gammalt hus i stan. Huset är fullt av små rum med vackra golv, högt i tak och mängder av tyger. Men det bästa av allt är nog ändå deras vintagevåning. På övervåningen har de nämligen samlat alla sina gamla tyglager som nu finns tillgängiligt att få klämma, känna och köpa! Så bra! Jag fick med mig ett svarvitt hundtandsmönstrat tyg i en linne-viskosblandning och ett rosabrunt hundtandsmönstrat ulltyg. Till varje tyg köpte jag dessutom ett snedslåband som jag ska berätta mer om sen!

Tre små pennor från Rum för papper fick också följa med hem. En bläckpenna till min stickpåse och en röd och rosa penna som är bra skisspennor.

Jag köpte även en ny liten trådsax som jag ska ha i skolan. Min förra försvann nämligen spårlöst och jag har saknat den så mycket. Denna tycker jag dock känns som en värdig efterträdare.