Att ta sig an hösten

Att ta sig an hösten

8 oktober, 2019 2 av Fredrika

Den här helgen tycker jag att hösten kom på riktigt. Ute var det frost och kallt och inne fick jag sätta igång elementen. Det var verkligen på tiden tyckte Greta som sedan spenderade resterande helgen ihopkurad i korgen vid elementet.

Själv hade jag också en riktigt lugn helg. Hela lördagen låg jag ihopkurad på soffan och kollade serier. På söndagen bestämde jag mig för att var liiite mer aktiv. Jag startade dagen med att göra bananpannkakor på två bananer som hunnit bli ordentligt bruna.

Sedan var jag ute en sväng, tog in de sista pelargonerna, bar upp utekuddarna på vinden och njöt av att det var en så fin höstdag ute

Det känns mest mysigt tycker jag att få höstbona. Packa undan sommaren och gå in för att hösten är här.

Inne blev det helt fullsmockat med krukor som behövdes placeras ut i lägenheten.

Men ändå mysigt med fönster fullsmockade med krukor

Jag passade även på att ta fram vintergardinerna som jag fått av mamma. Ett av paren fick åka upp i vardagsrummets fönster och det andra paret i varsin dörröppning för att hålla värmen kvar i lägenheten.

När jag höstbonat klart var det dags för sen lunch. Det blev stekt formfärs och makaroner kryddade med salt och peppar. Min bästa ungkarls-måltid! Tips för den som vill ha en enkel maträtt!

Greta hade masat sig upp ur korgen och underhöll sig med en makaron på golvet!

Jag plockade även in de sista zuccinisarna för i år! Jag kommer definitivt odla zuccini fler år!

Men sedan slog jag mig ner i kökssoffan med min ungkarls-måltid och sista sidorna i min bok, Normala människor av Sally Rooney. En väldigt bra bok!

Lagom till de sista sidorna var slut hade jag ätit upp det sista lördagsgodiset

Och bytte godis mot popcorn, te mot vin och bok mot stickning och några sömnadsprojekt som behövde lite handsömnad. Och det var min första riktiga höstsöndag för i år! Vad är dina bästa grejer att göra höstiga söndagar?