Den rutiga kappan och klänningen

Den rutiga kappan och klänningen

22 oktober, 2019 1 av Fredrika

Det här inlägget tänkte jag skulle dykt upp redan förra veckan, men med en delpresentation och planerande inför två workshops hann det helt enkelt inte med! Denna veckan ska däremot bli lugn och skön, jag ska städa och organisera lite efter förra veckans kaos och varva med att ligga på kökssoffan hemma och lyssna på radio och sticka. Nog om det! Nu ska vi titta på mitt bidrag till månadens sypepp som har temat: Ytterkläder!

Jag bestämde mig för att ta tillfället i akt och sy klart min kappa och klänning som jag påbörjade i våras i ett tyg som jag köpte på Leeds marknad för flera år sedan.

Tyget är ett löst vävt tyg i vitt, rosa, lila, svart och brunt. När jag köpte tyget trodde jag det var ett lyxigt ulltyg, nu, några år senare inser jag att det är ett suuuperplastigt polyestertyg… Tji fick jag!

Jag bestämde mig iallafall för att sy ett matchande set bestående av kappa, i eget mönster och klänning ett mönster från Tilly and the Buttons bok, Love at first stitch i mönstret Megan. Jag gjorde en del ändringar i mönstret för att få klänningen som jag ville.

Klänningen fick bland annat en slits mitt bak.

Kappan fick klädda knappar, fickor och krage.

Både klänningen och kappan är fodrade och klänningen är stängd med ett dolt blixtlås.

Det här var en riktigt plågsam process där det mesta som kunde gå fel gick fel, i slutändan är jag ändå väldigt nöjd med klänningen. Den är långt ifrån perfekt men jag är ganska säker på att jag kommer använda den mycket för den sitter väldigt bra. Jag kommer absolut sy fler klänningar efter det här mönstret!

Kappan kommer jag däremot absolut INTE sy fler. Inte efter det här egen ihopknåpade mönstret iallafall. Det är den första kappan jag sytt och som tur är är tyget ett riktigt skittyg som kommer noppra sig efter bara några användningar. Jag känner mig absolut sugen på att sy fler kappor men kommer då börja att utgå från ett färdigt mönster!

Detta är mitt bidrag till månadens sypepp, dela gärna bilder på process och ditt bidrag under #sypeppen och #ytterplaggmedsypeppen. Ditt bidrag skickar du den här månaden in till Josefines blogg, senast den 25 oktober!