Den blommiga kjolen

Den blommiga kjolen

29 oktober, 2019 4 av Fredrika

Mellan varje sypepp har vi ungefär 5 dagars paus då den av mig och Josefine som är värd för månaden får tid att sammanställa alla bidrag. Den här månaden har vi haft tema ytterplagg och det ska bli superkul att få se vad alla skapat på temat! Förutom det matchande setet bestående av kappa och klänning har jag tagit mig i kragen och fotat min blommiga kjol!

Så i väntan på en massa ytterplaggs-inspiration tycker jag vi tar och kikar på den!

Kjolen är sydd efter ett mönster som Josefine gjort på en A-linjekjol och som jag sedan ändrat om till en omlott-kjol. Jag gjorde en väldigt liten omlott för att få ”slits-effekten”. Upptill är den stängd med två klädda knappar från stashen, ärvda av farmor och två tryckknappar som inte syns utan som är till för att hålla kjolen stängd!

Tyget kommer från min farmors stash och jag tycker att det gör sig såå fint som kjol om jag får säga det själv.

Om någon undrar vart de ursnygga örhängena kommer ifrån så kan jag meddela att de är gjorda av Jocelyn Van Daal, som skapar otroligt mycket fina örhängen. Vill ha typ allt…. Tips! På fredag släpps nästa sypepps-tema!