Sypeppen november 2019

Sypeppen november 2019

30 november, 2019 2 av Fredrika

Äntligen är november till ända! Det är väl värt att fira med tanke på vilken otroligt mörk och regngrå månad vi har bakom oss. Därför är det så himla fint och roligt att se att ni har skapat så mycket på månadens tema Mönstermix! Hela nitton bidrag har vi fått in och det måste nästan vara rekord för november månad genom åren. Det har varit så kul att läsa om hur ni tolkat temat och jag rekommenderar verkligen att klicka på allas bilder för att komma till skaparens kanal. Där hittar ni ofta fler bilder och mer info och det vill en ju gärna ha!

Jag hoppas att ingen missade gårdagens inlägg? Sypeppens adventskalender är nu officiellt i rullning och det ska bli så himla fint att få skapa julklappar tillsammans med alla er och så klart att få lotta ut en overlock! Så himla kul! Därför låter vi vanliga sypeppen gå på lite julledigt i december, så vi riktigt kan satsa på de handgjorda och personliga klapparna. Sypeppen kommer så klart tillbaks i januari! Och glöm för all del inte att tagga dina bilder på instagram med #julmedsypeppen så jag och Josefine får följa din julklapps-skapar-process! Jag är så taggad! Men innan vi sätter saxen i julklappstygerna ska vi så klart kolla på månadens bidrag. Håll till godo!

Först ut har vi Katrins helt fantastiska kreation där hon inte bara mixat mönster på tygerna utan även mixat mönsterdelar till klänningen. På hennes instagram hittar ni all info om hur hon mixat ihop sitt bidrag! Underbart november-bidrag!

På tal om underbara November-bidrag! Kolla in den här mönsterdrömmen! Isabella har sytt en omlott-klänning i ett helt fantastiskt mönstrat tyg och delarna till klänningen har hon mixat ihop av olika mönsterdelar. På bilden har hon dessutom mix-matchat sypepps-bidraget med hennes ursnygga tapet. Snacka om att gå all in på temat! Sånt gillar vi!

Detta ljuvliga, ljuvliga plagg är skapat av Karin där hon mixat två mönster och fått det här perfekta julplagget! Vem vill inte svassa runt i den här skapelsen till julens alla fester? Jag hade då inte tackat nej!

Linda har sytt den här eleganta skjortan och mixat ihop ett skjortmönster med inspiration från ett annat skjortmönster. Så kan en också göra! Jag tycker verkligen att det kan vara roligt att titta på hur andra plagg är sydda och plocka detaljer för att använda på mina egna plagg. Pricket över i:et blev det här underbara svartvita mönstret! Visst är det nått visst med svartvitt ändå!

Maria har hunnit sy både väska och klänning på månadens tema! Till klänningen har hon mixat med klänningsmönstret för att få det som hon vill ha det och hon jobbade med att hitta symetri i klänningen och det får en ju verkligen säga att hon lyckades ytters väl med! Väskan är otroligt välsydd med flera fack och dragkedjor inuti, ni borde verkligen klicka er in på Marias instagram för att se hur väskan ser ut inuti!

Nu ni! Här snackar vi MÖNSTERMIX! Klara Ottoson har sytt det här fantastiska lapptäcket och jag är SÅ imponerad! Så fint mönstermixat! Vilket arbete! Helt underbart!

Min följeslagare Josefine har levlat upp mönsterpassningen till en helt ny nivå. Det är så fint att få jobba ihop med den här otroligt skickliga och kreativa personen. Sån lyx. Ja ni ser ju, jag är mållös!

Som att inte kappan var nog med bidrag har Josefine även skickat in den här drömmen till klänning. Ett prästgragsmönstrat tyg, mixat med ett väl justerat klänningsmönster som dessutom matchar Josefines nya familje-medlem helt ypperligt (bild på Josefines blogg, klick, klick)

Själv sydde jag mig en skjorta i en rutig stuvbit efter farmor

och så en till skjorta i ett tunt bomullstyg med saxar

Och sist en hundtandsmönstrad kjol och basker!

Emma har stickat en handmuff efter eget mönster och mixat med ett ytmönster lånat ur Kofteboken 2. Så himla fin design och kul idé! Jag vill verkligen slå ett slag för handmuffen! Så varmt, praktiskt och mysigt. Nu blir jag riktigt sugen på att sticka en egen!

Hon har även hunnit designa dessa helt underbara tennissockor! Så otroligt fin design!

Linda har stickat en Stockholmshuen och fick den melerade effekten genom att sticka med tre garner tillsammans! Så fiffigt och tjusigt!

Mathilde har stickat det här mycket tjusiga pannbandet efter ett mönster som hon fick modifiera efter en felstickning! Ibland kan en felstickning bli riktigt lyckad!

Marias tredje bidrag den här månaden är en flerfärgstickad tröja och vilken tröja va! SÅ HIMLA FIN!

Liselotte har hunnit sticka hela två par mönsterstickade vantar där hon mixat mellan lite olika mönster för att få fram det resultatet hon ville ha. Och vilket himla fint och kreativt resultat sen! Så underbart!