Sommarkoftan – Mitt i vintern…

Sommarkoftan – Mitt i vintern…

11 januari, 2020 1 av Fredrika

Mönster: Sommarkoftan av Maja Karlsson
Garn: Ístex Kambgarn i färgerna Cherry 0958 och Nude 1206
Svårighetsgrad: ▲▲▲

God fortsättning alla fina! Så här i årsskiftet försöker jag alltid att få upp allt på bloggen som jag under året skapat. Idag är det dags att visa Sommarkoftan av Maja Karlsson som blev klar nån gång i november tror jag. Men sedan dröjde det en hel månad innan jag fick tummen ur och sydde i knapparna. Bättre sent än aldrig!

Sommarkoftan stickas uppifrån och ner och är ett väldigt välskrivet mönster. Det är enkelt att följa, vilket gör det till ett bra nybörjar-projekt för den som vill ge sig på en första kofta. Samtidigt innehåller den flera nya och finurliga tekniker som gör det till en ljuvlig stickning även för den mer vana stickaren.

Knapparna i perfekt färg och storlek hittade jag på loppis! Sånt flyt! Här ser ni också den finurliga lettiska flätan som ingår i mönstret! Och de första stickade fickorna jag gjort! Som sagt, mycket roliga detaljer!

Sen är ju mönsterstickning alltid väldigt roligt! Jag satt länge på Garnr:s hemsida och flyttade runt bland färgerna. Det gillar jag skarpt med deras hemsida, att det går att lägga olika färger bredvid varandra och jämföra! Till slut föll valet på ett vinrött och ett beiget nystan och jag blev väldigt nöjd med kombinationen!

Kambgarnet är väldigt mjukt och härligt att sticka med. Tyvärr känns det som att det redan börjat noppra lite, vilket är synd. Men överlag är Sommarkoftan ett mönster jag mycket varmt rekommenderar!