Crosshatch pullover

Crosshatch pullover

3 februari, 2020 9 av Fredrika

Mönster: Crosshatch Pullover från Skala patterns
Garn: Magasin Duetts Supersoft
Svårighetsgrad: ▲▲▲▲▲

I mellandagarna maskade jag till slut av min Crosshatch pullover och GISSA om det kändes bra! Jag gav mig på den första gången för några år sedan och skulle då teststicka den. Men mönstret var alldeles för svårt för mig då som precis börjat sticka efter mönster.

Åren gick och i somras bestämde jag mig för att jag var redo. Tröjan skulle bli stickad om det så var det sista jag stickade! (Liten överdrift…) Så i somras la jag upp halsringningen och började med skräckblandad förtjusning sticka mönstret och helt plötsligt kände jag att jag faktiskt utvecklats de här åren. Jag förstod mönstret på ett helt annat sätt nu och mönstret på tröjan började sakta växa fram.

För det ska tilläggas att detta är inte en socialstickning, däremot är den en kvalitets-stickning. Denna tröja stickas bäst på tu man hand, på en mysig plats med många koppar te nära tillhands. Det är en stickning som är perfekt för långa ljumma sommarkvällar, ruskiga hösteftermiddagar eller långa tågresor.

När okek väl var stickat kände jag att jag börjat komma in i mönstret och nu var det dags att sticka ärmarna. Så smart grej att de lagt in ärmstickningen mellan oket och kroppen. Det var så härligt att få lite ”dumstickning” och paus från mönsterstickningen. Ett par ärmar har nog aldrig varit så ljuvliga att sticka.

När det var dags att börja med kroppen igen, hade skolan dragit igång och jag hade svårt att hitta tid och ro att sätta mig in i mönsterbeskrivningen igen. Dagarna gick och jag kände att jag behövde en ny morot i projektet, så jag ringde min moster som är något av en racer-stickare och dessutom bra på att räkna och hon tog sig snabbt an utmaningen att sticka tröjan tillsammans. Hon hann sticka ikapp mig och sedan satte vi oss in i mönsterbeskrivningen tillsammans.

Nu blev det roligt att sticka igen! Att kunna bolla och sporra varann lite! I mellandagarna (några veckor efter moster) maskade jag av min Crosshatch från stickorna och jag är SÅ NÖJD! Den är huuur fin som helst och det känns så bra att jag vågade ge mig på den och dessutom slutföra den. Jag vill verkligen rekommendera den här till dig som stickat ett tag och känner att du vill ha ett tänkar-projekt, där du utmanas och där du verkligen får koncentrera dig på stickningen!