Soltoppen

Soltoppen

4 februari, 2020 2 av Fredrika

Mönster: 40-talsmönster ur gammal tidning
Garn: Hjertegarn, Organic 350, Wool/Cotton
Svårighetsgrad: ▲▲

Låt mig presentera! Årets sista skapelse! Eller rättare sagt, förra årets om vi ska va noga. Och ska vi vara riktigt noga slutfördes den redan i typ oktober, men det blir den sista skapelsen som laddas upp på bloggen!

Soltoppen påbörjades i somras och är stickad i garnet, Hjertegarn. Ett väldigt mjukt, tunt och lagom ulligt garn som verkligen gjorde sig bra som en soltopp!

Toppen är stickad efter ett gammalt 40-talsmönster som jag ärvt av min farmor och som jag sedan moddade lite i. Istället för att sticka den i två delar, stickade jag den runt på rundstickor upp till ärmhålen för att sedan sticka ovandelarna fram och tillbaks och sy ihop med maskstygn vid axlarna.

Jag gillar verkligen mönstret och formgivningen och modifieringen gjorde stickningen ännu njutigare och garnet är som gjort för att vara en 40-tals-soltopp. Tyvärr blev den alldeles för stor så det är ju snarare en T-shirt? Om ens det? Hm får fundera på om jag kanske ger bort den eller repar? Vad tycker du?