Skaparåret del 2

Skaparåret del 2

14 februari, 2020 4 av Fredrika

Kors i taket! Det verkar som som jag fått upp båda sammanfattningarna för 2019. Så härligt! Idag kommer andra delen, första delen hittar ni här. Om ni vill läsa om nått särskilt plagg eller projekt som jag skriver om i det här inlägget är ett tips att öppna första delen för där finns bild och länk till alla projekt! Och om du också blir sugen att göra en sammanfattning får du gärna låna min lista. Kommentera gärna här isåfall så att jag får gå in och läsa dina svar <3 Nu kör vi!

Den totala skörden:
4 koftor
1 bikini
2 A-linjeklänningar
1 sjal
1 stickad basker
2 Sydda baskrar
1 par hängselbyxor
3 blusar
1 par cigarettbyxor
1 polotröja
2 stickade tröjor
2 stickade t-shirtar
1 romper
1 gris
1 kaftan
2 Jessica-klänningar
4 kuddar
1 förkläde
1 remake
2 kjolar
1 kappa
2 sydda klänningar
1 par tofflor
1 vetekudde
1 kaffefilter
2 byxdressar

= 42 alster (HERREGUD, hade ingen aning. Låter ju lite galet… Men vissa av sakerna har ju gått väldigt fort, som kaffefiltret typ…)

Årets mest använda mönster:

I år sydde jag hela tre Svanekeblusar så det blir nog helt klart årets mest använda mönster! Mönstret och beskrivningen är väldigt enkelt att följa, passformen blir så fin och den har alla variabler jag vill ha i en blus! Ett toppenmönster helt enkelt!

Årets Repris:

Jag sydde en likadan byxdress som förra året, och så blev det en Virvel även i år!

Årets stickade: Det märks att listan har ett par år på nacken. Förr stickade jag kanske ett eller två plagg per år men nu är det ju en hel skörd! Lillian, 40-talsbikinin, Flöjten, Circus shawl, Virvel, Little Sister Romper, Plum Pudding Pig, Ginevra Tee, Soltoppen, Sommarkoftan, Minerva Cardigan och Crosshatch pullover.

Årets flopp: När jag tittar på skaparåret som gått är jag faktiskt väldigt nöjd med det mesta vilket verkligen känns som en utveckling! Men några floppar blir det så klart ändå, till exempel är jag inte jättenöjd med kappan. Det är ju en vårkappa som blev klar i slutet på hösten, så jag hoppas att det är ett sånt där plagg en blir sams med när en väl kan börja bära det! Cigarettbyxorna som sprack är ju tyvärr inte heller helt solklara, vilket är synd för de är så jäkla snygga! Soltoppen blev tyvärr på tok för stor och Lillian och jag bråkade så mycket under processen att jag inte förlåtit henne än!

Årets mest använda: ÄLSKAR min Jellyfish jumper så mycket! Den är så skön, fina färger, designen är underbar och garnet mjukt som sockervadd. Ginevra toppen har jag också använt väldigt mycket. Den är skön, fin och enkel. Den första Jessicadressen använde jag hur mycket som helst i somras och jag ser fram emot att sy fler! Vissa plagg har tyvärr tappat lite knappar och ligger och väntar på att få dem isydda vilket gör att de inte blivit använda så mycket tyvärr, men jag tror verkligen det finns potensial!

Årets nykomling: Jag har aldrig sytt eller stickat en bikini innan så det var nått nytt! Hängselbyxorna var också nytt på tapeten och så klart Plum pudding pig. Älskade att skapa alla tre så ni kan räkna med fler badkläder, hängselbyxor och grisar!

Årets mest nöjda: Om jag får skryta lite är jag faktiskt nöjd och stolt över många projekt i år men om jag ska plocka ut några blir det: Jellyfish för den underbara färgkombon, baskern, vem hade vetat att en sydd basker va så tjusig? Plus stort PLUS för att kunna matcha baskern med kjolen, nyårs-byxdressen är så flådig och det känns kul att få trycka mina mönster på fler plagg och så gillar jag verkligen mitt hundtands-mönstrade set bestående av basker och kjol!

Årets revanch: Cross hatch är VERKLIGEN årets revanch, jag är så stolt och glad över att jag färdigställde den. Årets andra revanch är helt klart att jag lyckats fota typ allt och skrivit de här inläggen!

Årets syplatser: Nu för tiden syr jag ju mycket på skolan pga mycket bra ytor och maskiner. Men ibland är det så himla mysigt att vara hemma och sy. Särskilt på våren av nån anledning? Då drar jag ut skivorna i kösbordet som jag fått ärva efter farmor och syr på min gamla Bernina. Mycket mysigt. I somras när jag var hemma hos mamma och pappa i flera veckor satt jag ute några dagar på verandan och sydde. Också EXTREMT mysigt!

Hur gick det med sypeppen? Det har gått så bra och varit så himla peppigt och fint! Vi har haft flera samarbeten med gulligaste Husqvarna Viking och fått lotta ut symaskiner till er, vi har utvecklat och förnyat sypeppen, instagram har vuxit till sig ordentligt och ni är så himla många, fina, peppiga och talangfulla människor som deltar med otroliga alster och kreationer!

Och hur har det gått med Youtube? Lite oväntat har min youtube-kanal börjat växa lite? Utan att jag gjort så mycket. I år har jag spelat in två nya lektioner, hur du nystar ett nystan och hur du blockar dina projekt. Min video om hur du stickar omslag från första stickskolan har 23 000 visningar! Och det ramlar in nya prenumeranter titt som tätt. Dessutom har jag börjat få lite kommentarer? Som ni kanske förstår av mina frågetecken står jag lite undrande inför det här. MEN det är såklart JÄTTEKUL! När jag väl spelar in nya videos lägger jag ner otroligt mycket tid på det, så det är jättekul att se att kanalen växer även om jag inte uppdaterar den kontinuerligt och framför allt att videosarna tittas på långt efter att jag publicerat dem. Det känns ju suuuperkul!

Årets rekordpepp: PÅ första plats hittar vi juni månad som hade hela 20 bidrag! Och jag är inte förvånad! Juni är en UNDERBAR månad att vara vaken länge om kvällarna och sy, och skapa plagg inför den långa sommaren som ligger framför en. På andra plats däremot har vi lite otippat november med hela 19(!) bidrag! Otroligt roligt med tanke på vilken trist och mörk månad det annars är. Kanske låg temat Mönstermix i helt rätt tid.

Årets temapeppar: Nytt för i år är att vi har tema varje månad vilket jag tycker är jätteroligt! Dessutom har vi UFO-månad i mars, sybingo hela sommaren och så julkalender i december med fokus på att skapa julklapparna själv. Vi har haft rekordstort deltagade, så det tolkar vi som att ni också gillat sypeppens förändring!

Årets DIY-inlägg:
Hur du syr ett klassiskt kuddfodral
Hur du syr en rund kudde
Hur du syr ett retro förkläde
Hur du syr om en T-shirt till en volangtopp
Hur du syr ett kuddfodral med knytrosetter
Hur du syr ett par tofflor
Hur du syr en basker
Hur du syr en vetekudde
Hur du syr ett kaffefilter

Sammanfattningsvis: Om jag ska sammanfatta året med ett ord så skulle jag nog säga förändring. Med tanke på hur många år jag haft bloggen och sypeppen och att mitt liv hunnit förändras mycket under de här åren har jag känt ett stort behov av att även få förändra bloggen och sypeppen och det vill jag gärna fortsätta med. Ett stort steg i rätt riktning var att göra om bloggen! Det var så skönt att få hjälp av Mikael Forsberg med det och att verkligen få exakt den bloggen jag ville ha. Det gav SÅ mycket motivation och nyenergi. Att starta podden är också en sån grej. På bloggen och instagram kommer ju bara vissa sidor fram och podden kompletterar det på ett bra sätt. Den är lite mer avslappnad och nyanserad vilket är skönt, tycker iallafall jag!

Att jag numer har Sypeppen ihop med Josefine har också gjort EXTREMT stor skillnad. Det är ju så mycket roligare att driva saker ihop med andra. Vi har många planer och idéer på hur vi vill fortsätta utveckla Sypeppen och det känns viktigt att, även om vi inte har möjlighet att förändra allt på en gång så ser vi utvecklingpotensial i Sypeppen och det tror jag är viktigt för ett projekt som drivs under lång tid.

Och lite så tänker jag med bloggen och alla mina kanaler också, hur vill jag att de ska utvecklas över tid? Jag har en känsla av att det är betydligt färre personer som klickar sig in och läser bloggen idag. Däremot har jag betydligt fler som följer mig på instagram, kollar mina you-tubeklipp och lyssnar på podden. Så det gäller helt enkelt att våga hänga med och fortsätta förändras men så klart också att våga hålla fast i det som känns rätt för en själv.

Slutligen vill jag säga TACK! Tack till dig som läser, lyssnar, kommenterar, ger råd, heja-rop och deltar i sypeppens alla projekt. Jag vill tacka för den kunskap, pepp och inspiration du inte bara skänker till mig utan till alla andra som också får ta del av den. Jag vill tacka för de fina och peppande kommentarer du riktar till mig i mina kanaler och jag vill tacka för den tid du lägger på att hänga med mig här på internet. TACK, TACK, TACK <3