Ett nytt tipp-set

Ett nytt tipp-set

3 mars, 2020 4 av Fredrika

Idag ska vi snacka lite stickor hörni! Jag fick nämligen ett helt set med nya stickor av min snabb-stickar-moster innan jul (<3) som jag bara måste visa er. Ju längre jag hållt på med stickning har jag insett hur otroligt viktigt det är med stickorna. När jag började sticka använde jag klassiska gamla, långa stickor i metall, vackert men ACK så obekvämt och opraktiskt. Jag fick ont i både händer och axlar vilket så klart gjorde att jag stickade långsammare. Allt sedan jag upptäckte rundstickan har jag navigerat mig i djungeln av stickor för att hitta den perfekta.

Och nu tror jag bestämt att jag har gjort det, eller rättare sagt min snabb-stickar-moster. Märket heter Seeknit KA och finns i flera olika varianter och längder. De mellanlånga tipparna som jag fick är helt perfekta i längd, kablarna är tunna och mjuka, det finns en ”axel” mellan kabel och sticka som gör att stickan kan rulla runt utan att skruva upp sig och dessutom är de SÅ fina. Vilket jag som fotar mina stickningar mycket tycker är ett extra stort plus!

Amen titta bara så fin design! Stoppen till kablarna består av små träkulor.

Som ni ser fick jag även en variant av de kortsaste tipparna som verkligen är superkorta, men moster har en idé om att det skulle kunna funka perfekt att använda en mellanlång och en kort när en stickar ärmar. Fiffigt tänker jag, så det ska jag testa nästa gång.

Ja som sagt är det här med stickor, tippar och kablar en hel djungel. Kanske skulle det va kul med ett inlägg där jag skriver om de olika stickor jag har testat och vad jag tyckte om dem?