En volangklänning som blev färdigsydd till slut

En volangklänning som blev färdigsydd till slut

30 juni, 2020 2 av Fredrika

Mönster: Egenritat mönster till volangklänning
Tyg: Viskostyg inhandlat på tygmarknaden i Leeds
Svårighetsgrad: ▲▲▲▲

ÄNTLIGEN är min volangklänning klar, fotad och bloggad! Egentligen var den klar redan för två år sedan. Men den kändes aldrig bra och jag använde den inte alls. Så förra våren började jag sprätta upp den och sedan blev den liggandes. Tills vi hade UFO-månaden i mars. Då kunde den inte gömma sig längre! Jag sydde klart den under våra syjuntor i facebook-gruppen i april och lyckades fota den i våras i perfekt tajming med sypeppens tema i maj: Volanger, veck och rynk. Sedan kom ett examamensarbete imellan och vips hade hela våren gått och inlägget om volangklänningen låg och skvalpade bland utkasten här på bloggen. Men nu så, nu är det dags för volangklänningen att få se dagens ljus!

Det tog ett bra tag innan jag kunde sätta fingret på vad det var som kändes fel. Det jag ändrade sedan var att jag gjorde ärmarna smalare och att jag höjde hela midjan så själva klänningen blev kortare och midjan hamnade högre upp.

Det känns som att hela klänningen blev mindre pluffsig av ändringarna och liksom blev lite mera finstämd på något vis.

Nu är jag väldigt nöjd med klänningen och framför allt känns det så himla bra att jag sydde om den, gjorde klart den och att den faktiskt blev bra!

Och så känns det himla bra att jag är tillbaks och bloggar här igen. Det blev lite paus under själva examensarbetet och då tycker jag det alltid tar ett tag att komma tillbaks till bloggen igen. Det där första inlägget kan ta emot lite. Men nu är det gjort och jag är SÅ redo för Sybingo-sommaren! Hoppas att du också är det <3