En fluffig midsommarblåsa

En fluffig midsommarblåsa

22 juli, 2020 0 av Fredrika
en fluffig midsommarblåsa

Mönster: Egenritat
Tyg: Från stashen
Svårighetsgrad: ▲▲

en fluffig midsommarblåsa

Kvällen innan midsommar fick jag ordentligt kli i fingrarna, det var en ljum och ljus sommarkväll, jag hade bubbel och jordgubbar i kylen. Så, det var inte mycket annat att göra än att dra fram tyglådorna. En fluffig midsommarblåsa skulle sys!

en fluffig midsommarblåsa

Jag har känt mig så inspirerad av alla som börjat sy nu under Corona och ÄLSKAR att det sys så mycket kreativa alster av loppisdukar och påslakan med Maja Delborn i täten.

och nu var det äntligen min tur! Jag hittade ett riktigt plastigt syrénlila foderaktigt tyg efter farmor och ett minst lika plastig bubbelgumsrosa spetsgardintyg. De var som gjorda för varann och vad annat kunde jag göra av dem än att sy en riktigt festlig midsommarblåsa?

Jag måttade, klippte och sydde lite på känn, drog i ett resårband och vips

så fanns det en fluffig midsommarblåsa!

Andra sommarblåsor

A-linjeklänningen
Det rutiga setet
Den blommiga byxdressen