En aprikosfärgad volangklänning och sjalett

En aprikosfärgad volangklänning och sjalett

10 augusti, 2020 2 av Fredrika
en aprikosfärgad klänning och sjalett!

Mönster: Egenritat
Tyg: Från stashen
Svårighetsgrad: ▲▲

en aprikosfärgad klänning och sjalett!

Den här sommaren har flugit förbi med nerpackning, uppackning, sorterande och fixande. Så där som det lätt blir när du har en flytt framför och bakom dig. Jag har kapitulerat för att det här inte blev en sommar av kreativitet, roliga äventyr och återhämtning. Istället stretar jag på ett tag till för att komma iordning med siktet på en höst med nya roliga projekt, mysiga hemmakvällar och att få boa in mig i mitt nya hem och det känns ju ganska fint det med. Men idag skulle jag inte prata om livet utan istället om en aprikosfärgad volangklänning och sjalett!

en aprikosfärgad klänning och sjalett!

För mellan alla flyttlådor uppstod det mot alla odds en aprikosfärgad volangklänning och sjalett och inte nog med det så har jag lyckats koka ihop några tutorials på det också, så håll utkik!

Det va två superenkla projekt som snabbt syddes ihop av material jag hade hemma. Dessutom fick jag möjlighet att testsy på symaskinen från Husqvarna och testa lite pressarfötter. Men det kommer jag berätta om mer i inläggen med tutorialsen (svårt ord att försvenska till plural…)

Klänningen och sjaletten blev det sista projektet jag sydde hemma på kyrkbacken och det första projektet att fotas på nya stället. Jag ser verkligen fram emot att upptäcka mitt nya hemma genom kameran. För att inte tala om att få packa upp symaskinen och tygerna igen. Men en sak i taget!

Nu är vi faktiskt redan inne på den näst sista sybingoveckan (hur gick det till?). Med den här klänningen får jag kryssa rutorna: Skapa något somrigt, Skapa av loppismaterial, skapa en accessoar, testa en ny teknik och så klart: Skapa en volang! Det ska bli så kul och spännande att få samla in era sybingo-brickor! Läs mer om sybingon här.