Sypeppen september: Skolstart

Sypeppen september: Skolstart

1 september, 2020 23 av Fredrika

Åh vilken fin sybingo-sommar vi haft tillsammans. Det känns så fint att få avsluta sommaren med att lotta ut våra fina vinster och att packa ihop sybingon för den gången, just för att den blev så otroligt fin på alla sätt och vis! Men så klart också för att nu får vi ÄNTLIGEN köra igång med sypeppen igen! Det är så härligt med nystarter på något vis. Det luktar höst i luften, vi suktar efter andra färger och börjar rota bland ulltygerna igen. Hösten är här och med den det passande temat:

SKOLSTART!

Så den här månaden skapar vi tillsammans under temat skolstart. Du väljer själv vilken textil teknik du vill använda och tolkar temat fritt. Ju kreativare desto roligare! Här är ett ypperligt tillfälle att sticka en skolväst i Harry Potteranda, sy en väska att ha till skolan eller jobbet, eller varför inte sy en riktigt tjusig skjorta?

Jag är riktigt sugen på att börja spåna på temat och hoppas att även du är det! Tagga gärna dina bilder med #sypeppen och #skolstartmedsypeppen, så vi kan följa och inspireras av varandra! Tagga gärna oss också (@sypeppen) så vi får se vad du gör!

Möt Månadens sypeppare: Beatrice Hallberg

Varje månad passar vi på att göra en liten intervju med en av våra sypeppare och den här månaden fick jag äran att interbjua Bea!

Hej Bea! 

Vad roligt att du vill vara månadens sypeppare och grattis till vinsten av stick-kitet Ginger från Järbo. Du har ju varit en flitig deltagare i sybingon i sommar. Kan du inte berätta om ditt bästa sybingo-minne?

Först och främst vill jag säga tack igen! För att ni har skapat det här konceptet. Det är så fint och mysigt och inspirerar verkligen. Och jag känner mig väldigt hedrad över att bli månadens sypeppare!
Mitt absolut bästa sybingo-minne… Det är nog från 2019, när jag äntligen vågade mig på att sy kläder till mig själv tack vare rutan ”Skapa en kjol”. Det blev startskottet för ett nytt skapar-mod för mig som har fortsatt under året som gått. Plus att jag fick ett nytt favoritplagg på köpet!

Så fint att höra! Det är ju precis det vi hoppas på med sybingon! Men vilket sybingo-projekt fick du kämpa mest med då?

Volanger. Utan tvekan volanger. Jag är ingen volang-person själv, så det var ren tur att jag hittade ett mönster på Instagram som kändes rätt. Men alla utmaningar är bra utmaningar!

Du skapar ju i alla möjliga material och tekniker, vart hittar du inspiration till dina projekt?

Mest av allt hittar jag min inspiration på Instagram, utan tvekan. Det finns så många människor där ute som sitter på oändliga mängder kunskap som de delar med sig av. Men har jag väl en idé så vänder jag mig ofta till min stash för att utveckla den. Jag har så mycket att jag ibland blir överväldigad, men det är också kul att rota igenom när inspirationen tryter eller behöver en liten extra push.
Också: böcker! Både nya och gamla. Jag sitter gärna och bläddrar i en bok med tekniker för att hitta inspiration till nya projekt. Att testa nytt och lära mig saker är min bästa inspiration, oavsett var lärdomen kommer från!

Du vann ju ett stick-kit i sybingon. Vad är din relation till stickning och vad känner du för din vinst?

Jag ska vara helt ärlig och erkänna att jag inte tycker så mycket om stickning, haha! Men med det sagt har jag faktiskt ett stickprojekt planerat till hösten son krävde nya stickor, så jag är väldigt glad. Och det ger mig ju en riktigt bra anledning att lära mig sticka bättre!

Haha! Ja så kan det ju vara, men jag (även om jag kanske är partisk hehe) tror du kommer älska att sticka när du väl kommit över tröskeln! Den här månaden kommer vi ha tema skolstart på sypeppen och jag är så klart supernyfiken: Vad tänker du på när du hör ordet skolstart och vad blir du sugen på att skapa?

Vilket underbart tema! Skolstart har alltid varit en av mina bästa tider på året. Hösten ger mig ofta lika delar ny energi och vilja att stanna hemma och mysa, haha. Men något jag alltid saknar, oavsett hur många jag har, är pennfack. Och någonstans har jag en idé om lappteknik, så kanske blir det ett pennfack i lappteknik? Potentiellt med lite sashikobroderi också!

Åh! Det låter ju helt underbart Bea! Tack snälla för att vi fick ställa lite frågor om skapande till dig!

Kika in på Beas instagram och blogg och inspireras av hennes vackra bilder och fina texter! Nu ser jag verkligen fram emot att få se vad ni skapar på månadens tema!

Så här går det till:

1.  Sy , brodera, sticka, virka eller skapa något i en annan textil hantverksteknik. Fotografera det du skapat!

2. Blogga, instagramma eller dela ditt alster i facebookgruppen. (Använd hashtagen #sypeppen och månadstaggen) Det går även bra att maila ditt bidrag till: info.sewityourself@gmail.com. Länka till sypeppen i ditt inlägg. När du skickar in ditt bidrag godkänner du att vi återpublicerar din bild i våra bloggar och övriga kanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.

3. Kommentera med en länk (gäller både bidrag från blogg, facebook och instagram) till ditt sypeppsbidrag i insamlingsinlägget för aktuell månad. Den 1:a – 25:e varje månad kan du skicka in ditt bidrag till sypeppen. För mer info om hur du skickar in ditt bidrag hittar du i  detta inlägget