Sypeppen september: Mina planer

Sypeppen september: Mina planer

2 september, 2020 4 av Fredrika
mina planer

Det känns så roligt och peppigt att komma igång med sypeppen igen och det är superkul att se att ni också är taggade! Idag tänkte jag berätta vad mina planer är att skapa den här månaden. För mig är skolstarten noga utvalda kläder som plockats ut ur garderoben redan kvällen innan och som är det första en tänker på när en vaknar på morgonen. Det är känslan av nya möjligheter och pånytt-födelse. Så den här månaden vill jag sy en helt ny outfit med färger, mönster och snitt som jag är sugen på att ha på mig just nu. Men också med tekniker och material som jag är sugen på att skapa i just nu!

ina planer

Så min tanke är att sy ett matchande set bestående av smockad kjol och väst. Jag tänker mig lite som den här toppen men med en matchande kjol till. Sedan vill jag sy en blus med puffiga stora ärmar som jag kan ha under. Lite 60-tals kontorist tänker jag. Vad tror du om det?

Jag har bestämt mig för ett rutigt, grått tyg till kjolen och västen. Men frågan är vilken färg blusen ska få?

Alternativ 1: Ett ljust grårosa bomullstyg med mycket glans i. Kommer se stilrent och propert ut. Bra kontorist-vibe tror jag.

Alternativ 2: Ljust rosa plisserat tyg. Det blir lite mer 2020 möter 1960 tänker jag.

Alternativ 3: Persikorosa viskostyg. Kommer va lite vidrigt att sy i men kommer bli en väldigt poppig outfit.

Vad tycker du?