Ett födelsedagskalas

Ett födelsedagskalas

7 november, 2020 2 av Fredrika
Ett födelsedagskalas

Jag fyllde år för några (ganska många) veckor sedan och hade en så hima fin dag som jag dessutom fotade. Så jag tänkte att ni kunde få se, så får ni på samma gång se lite av hur vi bor. Bra va?!

Ett födelsedagskalas

Jag och Greta vaknade först ut av alla och smög ner i köket och kokade lite te. I köket stod ett dukat bord med finporslin, snittblommor, vimplar i taket och kalasduk på bordet som Erik och Linn förberett i smyg kvällen innan (vilket är helt sjukt för att vi bakade kakor, drack bubbel och hade disco i köket till halv två på natten). Sedan smög jag upp på rummet igen och drack min kopp te och tog emot dagens första grattishälsning medan jag inmundigade tet i sängen.

Ett födelsedagskalas

När jag kom ner igen hade Erik och Linn börjat att duka upp frukost och jag fick sitta och sticka och dricka mimosa i fin-morgonrocken. En perfekt start på en födelsedag om ni frågar mig.

Ett födelsedagskalas

Erik hade bakat surdegsbaguetter <3

Och Linn dukade upp yoghurt med blåbär och musli.

Ett födelsedagskalas

Sedan var det bara att lassa på tallrikarna!

Frukosten avslutades med macarons och sedan svirade vi om, åkte in till stan och gick på myrornas och plockade med oss Tojan tillbaks till Huvdaby.

Vi skulle nämligen ha kakkalas med bubbel! Jag hade belamrat köket hela veckan med diverse smörkrämer, glasyrer och kaksmulor med drömmen om ett dignande kakbord. Ganska dignande blev det ändå om jag får säga det själv!

Macaronsen var skitsvåra och blev sådär goda. Får ta revanch nån annan gång.

Banoffie-pien var svingod men det är den alltid (svår att misslyckas med)

Mazarinkakan blev inte heller perfekt. Använde att nytt recept som inte levde upp till mina förväntningar.

Biskvierna blev däremot jättegoda

och likaså min bästa kaka, choklate-chip-coocie i gjutjärnspanna.

Kvällen avslutades sedan med kräftskiva och kortspel. En mycket bra födelsedag med andra ord!