Modevisning, sextiotals-klänning och drinkar

25 juni, 2016 0 av mikael
Tänk hur det alltid är. Först händer ingenting och det känns som hela världen gått i ide och ingen har tid att leka, sedan så händer allting, pang bom,  på en gång! Ni skulle bara veta så mycket festligheter jag varit med om på sistone och tids nog ska ni få del av det mesta. Men vi måste nog börja med den här lördagen för den var så extra festlig och sprängfylld av roligheter. 

IMG_0034

Det var nämligen så att jag var bjuden på modevisning av Lilly och Josefin på tillskärarakademin. Så jag drog på mig mina högsta klackar och drog ut till gamlestaden. 

IMG_0134

Jag är så himla glad att jag åkte dit för det var så jäkla roligt att titta på. 

IMG_0151

Så fint att få se hur olika människor tänker och vad de intresserar sig för. 

IMG_0073
IMG_0290

Jag fotade hur mycket som helst men jag kan ju tyvärr inte visa er allt eftersom det här inlägget skulle bli på tok för långt då. Så vi går raskt vidare till höjdpunkten!

IMG_0083

Nämligen Lillys visning! Och alltså… Det var så jäkla bra! 

IMG_0084

De hade liksom skapat en egen liten show i showen och de tog över hela scenen så självklart. 

IMG_0091

Och kolla bara här på Lillys kläder. Förstår ni att hon liksom har tänkt ut allt det här och sedan sytt upp det? Jag känner mig superinspirerad av hela konceptet. Precis så här borde ALLTID modevisningar vara. Nu följer en liten bildkavalkad pga att de var så coola på alla bilder att det var för svårt att sortera bort fler

IMG_0082

IMG_0086
IMG_0099
IMG_0106

Maj gad så bra de var. När visningen var över fick jag snabbt som attan springa fram och krama Lilly och Josefin och sedan snabb som blixten ta en titt inne i lokalerna 

IMG_0301

Blir så facinerad att du kan skapa sånt här med dina händer. På riktigt liksom. 

IMG_0317

Eller typ det här

IMG_0306

Ja eller den här. Jag var heeeelt i extas efter det här och hade kunnat va kvar där i flera timmar. Men jag hade ju ett tight schema att leva upp till så jag hastade vidare och åkte ut till Wendelsberg för att kolla på föreställningar och hänga med finaste Josse som flugit ända från Luleå ner till Göteborg. Då får en ju passa på att kramas extra mycket. Så pass mycket att mina armar hängde fast i henne i stället för att fota. Bra prio ändå. 

IMG_0324

Sedan var det dags att hasta hem till Holken igen. 

IMG_0332

Och lite snabbt fotas framför syrenerna. Jag hade på mig min finaste klänning som jag sydde i trean på gymnasiet av ett tyg jag fått av farmor. Tyvärr sydde jag den medan jag var sjuk och jag insåg inte riktigt själv att jag tappade en massa i vikt så varje gång det var dags för provning stod jag och min sylärare och kliade oss i huvudet för att vi fick ta in den en massa. Så när jag väl var frisk igen var det inte längre en sextio-talsklänning utan ett litet korvskinn jag sytt av mitt finaste tyg… Men skam den som ger sig, som jag brukar säga så nu några år senare har jag sprättat upp sidsömmarna och sytt igen dem igen med minimal sömsmån och då blev det lille korvskinnet en sextiotals-klänning igen. Puh! Att jag sedan sydde den för några år sedan och att den därför har lite skavanker här och där, det kan jag allt leva med. 

IMG_0340

Nåja, anledningen till att vi fick hasta hem så snabbt var för att Lilly och Josefin skulle DJ:a på Rio Rio och min bästa sykompis Josefine var hemma från Stockholm igen! Wohoo! Så taggad på det. Så då var vi så klart tvugna att slå till på förfest. 

IMG_0339

och dricka drinkar. Sedan dansade vi hela natten och gick inte hem förrens det var ljust ute igen.

P.S Jag vill bara tillägga att jag alltså sprang runt i de där högklackade skorna från 11 på morgonen till typ 04 på natten. Mina fötter ville göra slut med mig men vi har pratat igenom det och jag har lovat dyrt och heligt att aldrig göra om det igen så vi är sams igen. 

 
P.S.2 Det här inlägget innehåller alltså tre(!) olika Josefinor. En Josefin (utan e), en Josse och en Josefine. Lyckos mig som har triss i Josefinor.