Freddans och Amandas Holapiroger

10 augusti, 2013 0 av mikael

Jag har just kikat bland inläggen som ligger i utkastet som jag tänkt att publicera men det har liksom inte riktigt blivit av… Bland annat hittade jag lite recept som jag och min fina vän och vapendragare Amanda snodde ihop uppe på Hola.  Så nu är det på det på tiden att recepten får nå cyberspace-ljuset! 

Du behöver:

En dubbel sats pirogdeg

1 blomkålshuvud
1 burk kikärtor (mosade)
1 dl svarta linser
1 dl champinjoner
1 bit ädelost
100g Philadelphia ost
1 dl crème fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
1 burk majs
Citron efter smak
2 vitlöksklyftor

salt, peppar, vitpeppar, muskot, mejram, oregano, timjan, basilika

 

Gör såhär:

Sätt igång ugnen på ca 225-250 grader

Börja med att göra i ordning degen, medan den står i kylen kan du göra i ordning fyllningen.

Börja med att hacka och fräsa blomkålen, vitlöken och champinjonerna. Koka linserna under tiden. Tillsätt övriga ingredienser och snåla inte på kryddorna! 

Kavla sedan ut pirogdegen och födela fyllningen så du får piroger i en storlek du tycker känns bra.

Sedan är det bara att sätta in pirogerna i ugen på en plåt med bakplåtspapper. Låt de stå inne tills de fått en fin färg.

Servera gärna med Amandas superlinser (svarta belugalinser som du kokat ihop med en tesil fylld med timjan, mums!) och keso! Superenkelt egentligen, det ända som är lite drygt är ju att kavla ut degen och så. Men är man två går det fort! 

Tjoflöjt!