Om mig

Om mig

Jag heter Fredrika och har drivit bloggen Fredrika på vinden sedan 2011. Att intresset för sömnad och textil blivit så starkt beror på att jag spenderade så mycket tid med min tjusiga farmor. Hon hade plisserade kjolar från fyrtiotalet och hemstickade koftor från sextiotalet ordentligt upphängda i garderoben. Hon uppmuntrade mig i mina projekt och försåg mig med gamla mönster, tyger och garner. I slutet på gymnasiet tröttnade jag på att jag och farmor var de enda personerna i min vänskapskrets som uppskattade en nördig konversation om maskantal, tygkvalité och hur du snyggast fållar en kjol. Jag startade bloggen ”Fredrika på vinden” eftersom jag just hade inrett ett litet syrum uppe på vinden. I och med bloggen fick jag kontakt med fler som delade mitt intresse och sömnaden fick allt mer plats i mitt liv.

Tillsammans med min vän Josefine startade jag ”Sew it yourself – din syjunta på nätet”. Vi vill skapa möjligheter för dig som också älskar textilt skapande att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer och rådfråga när du behöver hjälp. För mer info om Sew it yourself och vad vi gör, tryck här.

Idag har jag flyttat ut från min lilla sömnadsvind hemma, utbildat mig inom textilt konsthantverk och bor utanför Göteborg. Om du vill se mer av vad jag jobbar med kan du kika i min portfolio

Jag hoppas du ska trivas!